Valborg = Fotodagbok, Igelkottar & Presentinköp!

Först & främst: Trevlig Valborg!

Idag testar jag på att göra en fotodagbok med Mion, det betyder mer eller mindre att man fotar allt vi gör under en hel dag. Har sett att många gör det då och då och tyckte att det var en ganska kul grej. Har redan fotat en del, men det gör jag ju varje dag iaf iofs :D. Men iom fotodagboken blir det inga dagsfärska bilder till detta blogginlägg, istället får ni se nåt från igår.

image42
Hmm, hur ska jag ta mej ut härifrån nu då?

Ikväll firas det Valborg och visst är det en supermysig tradition. Tyvärr kan jag dock inte låta bli att tänka på alla små stackars igelkottar som dör i eldarna. Har det varit lite ok väder så har igelkottarna vaknat och krypit ur sina bon, men så hittar de en stor mysig rishög och tänker: "Wow, här kryper jag in". Sen har de tyvärr ingen chans att komma undan när man tuttar på. I England (tror jag det var) har man tom en lag om att man måste flytta rishögarna dagen innan man tänder på dom. Då stökar man ju om för igelkottarna som lämnar sitt nyfunna bo. Det tycker jag nog att man kan börja med här i Sverige också. Men usch vad neggo jag låter nu, vill inte på nåt sätt förstöra Valborgsfirandet för er andra. Kommer själv ge mej iväg upp till brasan här borta vid Stamparken, så tro inte att jag manar till Valborgs-bojkott eller nåt sånt.

Ska försöka ge mej in till stan idag istället och köpa lite fördelsedagspresenter. Önskar att man hade lite mer pengar så att man hade råd att köpa nåt fint. Iaf till Tobbe kanske, men även Sebbe & pappa fyller ju år här i början av maj. Nånting måste man ju ge dom för att fira att dom blir lite lite äldre :D.

Igår blev det lite städat, eller rensat rättare sagt, här hemma. Sen var jag över till pappa & lånade Aldy (min fd hund) och tog ut honom på en promenad. Vi tyckte nog det var lika mysigt båda två. Ibland saknar jag honom supermycket, men samtidigt vet jag ju att det här är en så superbra lösning. Och jag är jätteglad för att det blev som det blev.

Nej, sussa-dax nu.... återkommer med Fotodagboken när den är klar :D


Den vilda bebin!

Inte helt friska idag heller, men jag såg ju på Nyheterna imorse att det skulle bli sämre väder framöver nu så man måste nog passa på att vara ute lite i solen. Kanske ska ta en sväng in till stan och köpa nån födelsedagspresent till lillabror min som fyller år på fredag. Han blir 26 redan, uj vad gamla vi börjar bli allihop!

Gick ju bort till nya Willys igår, helt galet vad mycket folk det var. Man bokstavligen köade runt i butiken! men fint var det, och stort, och fräscht! Och självklart toppenbra att det är så nära! och förhoppningsvis kommer det ju inte vara så äckligt mycket folk där nästa gång man går och handlar :D.

image39
Den vilda bebin! Igång hela tiden! Överallt!

Och så lilla prinsen då.... jag tror att han ramlade och slog sej inte mindre än 5 gånger igår. Slogs sej så att han fick ont och grät dvs. Såna där småvurpor där han mest blir rädd räknas inte. Han är verkligen helt sjövild den här bebisen. Han ska upp på allt, klättra över allt, helt galet! Han har ju alltid nån liten bula eller nåt smakfullt litet blåmärke så att folk ska kunna tänka att den där, hon misshandlar säkert sitt barn! Och igår tjongade han in i sängkanten och slog upp ögonbrynet. Det blev ett ordentligt jack som stackars mamma fick tejpa ihop. Som tur var hade vi kirurgtejp-strips hemma sen mitt vidriga fläk-sår i armen förra året. Jag bytte tejp-bit idag och försökte dra ihop det så gott jag kunde, men tyvärr blir det nog ett litet ärr där på ögonbrynet iaf. Det är väl sånt som tjejerna kommer tycka är sexigt sen när han blir stor :D.

image40
Inte kan man tro att den här är så sjövild? Snyggt ihoptejpad iaf! :D

Har förresten börjat tänka ganska mycket på jobbet på sista tiden. Saknar mitt jobb, mina arbetskamrater och mina ungdomar! Ännu mer nu sen jag var förbi en sväng förra veckan och sålde min dator till en av tjejerna. För ett tag sen fick vi ju beskedet att 8 stycken måste gå eftersom vi i år igen har alldeles för få sökande. Om man då kör "sist in = först ut"-principen ryker väl nästan alla "yngre" (under 30?) som jobbar på elevhemmet. Det vore ju katastrofalt för verksamheten, vi jobbar ju trots allt med ungdomar. Men man vädjade då mer eller mindre till övrig personal som skulle få bra avgångsvederlag om man valde att gå självmant. Bra pensionsalternativ tror jag fanns också för dom över 61 (?). Jag vet ju att jag ändå är en av dom som står allra först på tur att få gå och har väl egentligen inga superhöga förhoppningar om att få vara kvar, även om jag verkligen hoppas och önskar att jag skulle kunna få vara kvar ett par år till iaf......

Men man får ju inte så mycket uppdaterad info när man gå hemma så här, inga rykten heller, så man kan inte ens gissa sej till hur det går. Jag vet att dom som lämnat in "förfrågningar" om vad de skulle kunna få har fått erbjudanden och sen lite betänketid såklart.... men sen vet jag inget mer. Enligt min chef skulle det hela vara klart före den 7 maj iaf, då man lägger grafen för schemat inför hösten. Nu är det lite spännande.... går ju och väntar på besked. Håll tummarna för mej nu!!!

                          image41

Har sökt till högskolan till hösten om jag nu skulle få sparken, men tror iofs inte riktigt vi har råd med det just nu, även om det skulle vara ett superbra tillfälle att sätta igång å plugga. Annars blir jag nog hemma i höst också medan jag söker nytt jobb. Skulle ju verkligen vilja jobba skift som jag gör nu medan Mion går på dagis iaf. Så skönt om han skulle slippa vara heldagar på dagis utan mer hemma med sina föräldrar.

Oj, vad långt det blev idag, hade visst mycket att skriva om..... nu måste jag gå å sprutta upp lite nässpray i hjärnan så att jag kan andas igen. Tjing Tjing!

För vilken j***a gång i ordningen?

Jahapp, så åkte man på ytterligare en förkylning i helgen då! Det är tamefan helt otroligt hur mycket sjuk jag varit det här året. Jag fattar inte vart min immunförsvar har tagit vägen? Det räcker med att nån som har lite bassilusker i kroppen tittar på mej så blir jag superförkyld numera. Undrar om det har med sömnen att göra? För annars vet jag inte..... inte heller om man kan göra nåt åt skiten. Finns det nån medicin som förebygger förkylningar? Som höjer immunförsvaret och som man kan äta varje dag?

image37
God morgon! Mumsigt gott med smörgåsrån till frukost!

Nu är vi förresten uppe på ett helt dygn utan amning, det första! Har ju sedan en tid tilbaka slutat amma dagtid, men varit för trött för att ta tag i natt-biten. Men igår natt var vi nere på ett amnings-tillfälle och nu inatt har det inte ammats alls! Vad duktiga vi är! Båda två! Håll tummarna att vi klarar det här nu.

Idag skulle vi tagit en sväng till Öppna Förskolan som vanligt och sen hade vi tid 15.30 på BVC, men idag blir det nog till att sitta inne. Är fortfarande rätt risig och nu har även Mion börjat gå runt å nysa, vill ju inte att det ska bryta ut för han. Så vi kurerar oss idag istället...... och undviker att smitta andra små snuttisar förstås. Men vid 18-tiden ikväll öppnar ju nya Willys här borta. Dit ska vi nog försöka orka ta oss och kolla om dom har några bra öppnings-erbjudanden. Och såklart är man lite nyfiken på å se hur det ser ut. Mest positiv är jag till att dom ska ha fisk över disk! :D

image38
Måste bara få visa den här gulliga lilla tröjan och berätta historien bakom! Denna tröja köpte jag när jag var 16-17 år gammal på Obs! i Handen och sa då att jag skulle spara den till när jag får barn och så nu 12 år senare sitter den på min son! Är inte det rätt ballt?



Vårbilder!

image36

Efter att Mion ätit lunch gick vi ut en sväng i solen iaf. Jag köpte mej en lunchmacka på fiket här borta och sen gick vi och satte oss i gräset. Supermysigt! Och som tur var hade jag med kameran idag (glömde ju den igår såklart) och fick några helt underbara bilder. Måste få dela med mej av dom:

              

Blev åter igen så lycklig över att vi bor där vi bor! Finns så mycket fantastiskt fina platser häromkring. Slottsparken såklart, men bara över vägen finns en till liten park med boule-bana och sittplatser om man vill grilla + lekpark. Hela fältet nedanför oss, att sitta uppe utanför kyrkan och titta ut över det.... vilken utsikt! Ja, grönområden och promenadvägar saknas inte! Vill man bara ut och njuta av solen finns hur mycket platser som helst att välja på. Jag är så glad att Mion får växa upp här. Kan inte finnas nåt bättre ställe för ett litet barn. Fast såklart att jag är lite partisk i frågan eftersom jag själv växte upp här :D

image35
Kolla vad snyggt man matchar vagnen då!

Städa när det är så fint väder?

Skulle verkligen behövas.... städas alltså. Det ligger verkligen grejer överallt här hemma nu. Mion far ju runt som en ångvält och drar ner allt han når på golvet. Skulle vara bra skönt med en storstädning egentligen, men hur kul är det att sitta inne när solen skiner? Får väl se hur det blir, kanske kan röja lite om/när Mion sover om en stund och kanske hinner vi med en promenad också.

image30

Imorse var det full fart med en gång. Här vaknade vi 5.30, trots att vi hängt lakan för fönstret i hopp om att han skulle tro att det var natt LITE längre än vanligt. Funkade alltså mindre bra. Men här kördes det lite diverse gymnastiska övningar, självklart har jag fångat lite av det med kameran!

image31

I helgen får vi väl se om vädret håller i sej, man kan ju alltid hoppas. Ska nog ta mej en sväng bort och titta på mina ungdomar när dom tävlar i Rikskampen som faktiskt är i Stockholm i år. Håll tummarna att dom tar hem det i år! Det är dom värda!

Nu är det sussa-dax.... Tjing Ting!

Brände tuttarna lite :s

Idag stack vi in till Gamla Stan direkt efter att Mion fått i sej lite lunch, mötte upp Lina med Adam och knatade runt där lite tills vi hittade nåt bra ställe med uteservering där det faktiskt var sol. Hittade till slut nåt vi var nöjda med och så var det dax för oss att äta lite. Hade väl helst tagit en sallad, men den enda sådana de hade var kyckling och det funkar ju inte när man inte äter kött eller fågel, så det fick bli laxpasta. helt ok. Mion sov nästan hela tiden medan vi åt.

Sen bestämde vi oss för att röra lite på fläsket, det behöver man ju varje dag. Skulle gå bort till Hornstull eftersom vi båda skulle åt det hållet, men det slutade med att vi gick hela vägen hem. Superskönt i solen! Mion blev lite otålig där på slutet och jag brände mej på tuttarna :D men det var ok. Man måste komma ihåg att smörja in sej fast det bara är vår. Sånt är jag ganska duktig på när det är sommar, men på våren känns det inte riktigt "riktigt". Men nu har jag stoppat Baby Solskydd i skötväskan, den får åka på tuttarna också imorgon.

Igår kände vi en tand också! Det har gått igenom tandköttet så att man ser den och känner den, men inte poppat upp än. Vi väntar med spänning på att få se hur prinsen ser ut med tand i gapet.

Så här ser han iaf ut idag:

         

Jaga kameran när mamma ska fota! Det är ju så kul också att när man tar fram kameran och ska ta en bild på han så fryser han lixom till i den ställning han är och ger kameran ett underskönt leende. Precis som att han fattar att man ska ta en bild. Det var en mamma på tunnelbanan idag som stog med mobilen och fotade sin dotter, säkert hela vägen från Hornstull till Slussen. Så var det en farbror som frågade om bilderna blev  bra. Då sa hon att: "Jo, man tycker ju alltid att bilder på ens barn blir bra" och det har hon nog rätt i. Vet inte hur många bilder jag har tagit på lill-killen och jag är helt förälskad i dom allihop.

Nej, nu är det hög tid att se till att få nåt i magen igen. Tobbe sitter och spelar NHL och kommer väl inte därifrån om man inte tar tag i han, Mion står i gåstolen och gnäller och vill väl ha mat han med. Vi får nog gå iväg till pizzerian eller nåt, för ingen mat har vi hemma annat än lite yoghurt och mackor.... Skönt att handla imorrn..... vi och alla miljarder andra som handlar på Willys på löningsfredag! Woohoo!

Tjing Tjing!

In å laga punkan!

Japp, det är det dax för nu. Har nog skrivit det förut, fick ju punka på ett av däcken på barnvagnen, supertrist! Har nu hittat vart jag skulle vända mej och ska in till Fridhemsplan nu så fort lill-killen vaknar och få det fixat. Man känner sej ju superlåst utan barnvagn. Vi pratade lite om det jag och Tobbe, man kanske skulle ha en billig extravagn, en sån där enkel sittvagn. Så att man har om nåt sånt här händer igen! Som tur var behövde man inte boka tid utan det var bara att slinka in... och det var ju skönt. Tänk om jag hade behövt vänta flera dagar på en tid.... fy för att sitta inne när det är så fint väder!

image29

Får se om jag hinner möta upp Anna & Carro med Loke & Olle (från babysimmet) sen. Dom är nog på väg in till stan just precis i detta nu. Skulle pick-nicka på söder.... det skulle ju vara kul. Och som sagt, härligt att få vara ute i solen. Fick lite färg igår (om man nu kan kalla det färg.... tillhör ju färgskalan kritvit till kritvit....), åminstone lite mer färg än vanligt :D Det skulle ju vara kul om jag kunde nå upp till normal hudfärg... Här har vi inte målet att bli brun, nej nej, man är väl realist. Se ut som andra, det är brunt för mej! :D

Nä, nu får jag kanske väcka Mion så vi kommer iväg nån gång. Han får sussa lite mer i vagnen på väg in till stan. Tjing Tjing!

Myspys i solen!

Visst är det härligt när solen skiner! Får verkligen hoppas att det håller i sej nu. Var frost på taket till musiksalen inatt (vi bor brevid min gamla högstadieskola), så det är nog rätt kallt fortfarande. men igår när vi gick hem från ÖF åkte jackan av och jag gick i bara kortärmat. Har ju bara min gamla täckjacka.... skulle behöva nån fleece-sak eller iaf nåt tunnare. Men ekonomin tillåter inga utsvävningar just nu :).

                         image25

Apropå ÖF, igår var första gången jag tyckte det var lite småtrist där. Nån ny kull som har intagit stället, kryllar av små, små bebbar nu..... tänk att Mion nu tillhör en av dom större barnen.... han blir 7 månader nästa vecka! Huj vad tiden går fort. Man hinner ju inte med. Jag som spådde att han skulle börja gå vid ca 9 månader, som jag själv gjorde..... det är bara 2 månader kvar nu! Men absolut ingen omöjlighet iofs. Fick 3 olika gåvagnar/bilar av Jenny i helgen och en av dom tycker Mion är superkul att traska efter. Kruxet är bara att mamma måste följa med och hålla i så att den inte drar iväg och han hamnar på näsan efter. Inte så superkul å krypa runt på golvet hur länge som helst. Vet förresten inte om träning gör nån skillnad eller ej. Vissa menar ju att barn börjar gå när deras gener säger att: "ok nu är det dax för just den här kroppen att börja gå", medan andra menar att med lite träning och hjälp går sån utveckling fortare. Jag tror väl i och för sig att hade vi inte envist satt Mion på golvet och tränat honom att sitta så hade han nog fortfarande inte kunnat det....

image23
Premiär på storlek 74. Fick bli Morfars favorit, för det är man ju!

Igår plockade jag ner påsarna med stl. 74 kläder och sorterade ut dom minsta därifrån. Dax att skrota allt i 62 nu och 68 har vi inte så där överdrivet mycket av. Vet inte om det är värt att köpa så mycket heller, mycket av 74:orna funkade redan nu, lite långa i ben och armar, men det kunde man knögla ihop.... Får väl köpa lite grann nu när vi får pengar iaf, men han får nog gå med en del för stora kläder ett tag :).

Idag är det dax för sista Babysången i kyrkan, vi skulle visst sitta ute idag och det kan ju vara skönt nu när solen skiner och allt. Lite sorgligt att det slutar bara. Jag var ju lite skeptisk i början, sitta i en ring och sjunga och så.... i kyrkan dessutom. Men det har verkligen varit jättemysigt och helt klart en av veckans höjdpunkter under våren (efter babysimmet såklart!). Nu när allt slutar känns det som att man måste börja använda sin fantasi för att komma ut lite. Det är ju så trist att bara gå hemma och uggla, passar inte mej alls egentligen. Ska bli superskönt när Älvsjöbadet öppnar för sommaren. Då kan man sitta och hänga där på dagarna, när det är varmt och skönt väder iaf.

image24
Här ligger jag brevid mamma och myser medan hon bloggar!

Ha en skön dag i solen! Det ska vi ha!

Toppenhelg!

Ja, det blev det verkligen! En toppenhelg alltså... Här kommer en liten summering:

I lördags var vi ju medbjudna till Grönan, solen sken nästan hela dagen även om det till och från var lite småkyligt. Men vad kul vi hade.... och jag tror Mion tyckte det var ganska mysigt också. Han sov ganska bra i vagnen trots allt oljud och stoj runtomkring. Lite knixigt blev det med lunchen istället, äta var väl inte speciellt kul då... fanns ju så mycket annat att göra och titta på :)

image20

image21

Jag åkte inte så mycket, men det blev en tur på Kvasten, Flygande Mattan och med Berg-och Dalbanan i alla fall. Tobbe skrek sej hes redan från början och lät ända till igår kraxig som en kråka när han pratade :) Jo, juste,  Lustiga Huset gick vi också. Det ska bli så otroligt roligt när Mion kan vara med mer.... uplleva och tycka sånt är kul han med. Oj, vad vi ska göra saker då..... han kommer nog vara glad att han har en så barnslig mamma som älskar att leka.

image22


Till eftermiddagsluren blev det till att ta honom i selen.... funkar ju det också. :D

Igår var vi över hos pappa och grillade. Grillspett med räkor, lax, bläckfiskringar och grönsaker. MUMS! Solen strålade hela tiden vi grillade, men sen blev det svinkallt precis när vi skulle sätta oss å äta. Vi tänkte ju passa på att sitta ute när det var så fint...... Pappa fick väl köldskador som satt i bara t-shirten. Sen värmde vi oss inomhus med varmt kaffe.... (och glass.......). Det var jättetrevligt.

Nej, nu är det dax för förmiddags-tuppluren hör jag bestämt. Får se vad vi hittar på idag.  Märkte ju igår att vi hade punka på vagnen, kan ju hoppas att det bara var en pyspunka. Vi fyllde på med luft, men jag har inte varit nere idag och kollat om det är nån luft kvar i däcket eller ej...... Håll tummarna!

Kan billigt oxå vara bra?

Dagens promenad går till Lidl borta i Hagsätra. De gör ju reklam för sina blöjor som bara kostar 60:-. Det är ju superbilligt. Tänkte köpa ett paket å kolla om det är nåt att ha. Här hemma är ju Pampers stor-favorit. Har just nu ett paket Libero som vi använders slut på (extra-pris inköp), men dom är inte alls lika bra. Känns mycket papprigare och otympligare. Men dom duger ju. Nån i oktober-gruppen på Aff skrev nån gång att Lidls blöjor är typ som Libero, och för 60:- är det ju helt klart värt det.

Det är nog en lagom liten promenad. kan svänga förbi lille-bror oxå å kolla om han är hemma.....  eller är vaken och öppnar rättare sagt. Har ringt på dörren där mer än en gång och fått gå därifrån för att ingen öppnar, men sen fått höra att han legat där inne å sovit å inte orkat öppna! Han är lite speciell min bror......

Imorse vaknade lilla herrn redan vid 6 igen, vi var uppe och åt frukost och bökade runt lite ett par timmar, sen sov vi nån halvtimme igen.... hua vad trött man är. För inte hinner jag komma till ro å somna under den lilla stunden han sover, vilket aldrig är länge. Nätterna är fortfarande katastrofala.... vi vaknar väl en 5-6 gånger varje natt. och på sista tiden funkar det inte alltid bara med att äta å sen somna om.... nej nej, vi ska börja rulla, krypa å leka lite först oxå..... stackars trötta mamma!

Här är dagens bild på Bråkstaken:

image19

Hmm... såg inte så vild ut här..... men skenet bedrar! Han är inte så from som han ser ut! :D

Håll nu tummarna att solen fortsätter skina även imorgon så att vi får en toppendag på Grönan...... Tjing!


Sista badet :(

Idag är det dax för sista babysimmet.... usch vad trist, för både mej å Mion. Det har ju hela året varit veckans höjdpunkt att få plaska runt i den där lilla bassängen. Som tur var har vi 2 kompensationsbad innestående så jag tänkte att vi skulle sticka och bada ändå nästa vecka. Men på fredagen blir det då.

Igår var jag en sväng till Bandängen, Lina & Adam följde med. Vädret var väl inte så superkul till att börja med och man kunde inte komma speciellt nära några av djuren vilket var lite trist. Men precis som jag trodde så visade Mion ett väldigt intresse för getterna. Lill-Skansen nästa! :D

När vi var på väg hem så tittade ju självklart solen fram. Dom säger på nyheterna att det ska bli sol idag, det kan man ju verkligen hoppas. Blir det härligt väder passar vi nog på att gå hem från babysimmet dagen till ära. Måste försöka få det som rutin att gå minst 1-2 timmar varje dag (hittills denna vecka har jag gjort det). Nu är det verkligen HÖG tid att jag gör mej av med dom här envisa fetto-kilona. Jag har ju världens dubbelhaka! Hur snyggt är det? Nej, den måste bort, tillsammans med fläbb-magen som fortfarande hänger som en ojäst deg. Folk säger att det ska gå lätt att bli av med fläsket om man ammar. Pyttsan!

Här är lite bilder från morgonen, Mion fortfarande i pyjamas för lat-mamma har inte orkat byta än. Kolla om ni kan se texten på tröjan, oerhört passande! :)

                     

Här ser ni oxå vad duktigt lill-killen börjar bli på att sitta, här hård-tränas det varje dag. Men det här är ju inte en unge som gillar att vara stilla längre stunder så sitta stilla är ju ingen höjdare som ni kanske förstår. Kan ju tillägga också att nån halvminut efter att jag tog dom här bilderna ramlade han bakåt och dunkade skallen.... igen..... Det där hjälmen låter mer och mer som en bra idé :D.

Åh, juste, jag gjorde egen barnmat igår. Som blev riktigt god faktiskt! Tyckte även jag..... här kommer receptet om nån skulle vara nyfiken:

Kokade lite pasta i vatten och tillsatte mot slutet lite vitlök, några paprika-tärningar och lite havregryn. När detta var avrunnet tillsatte jag ett par teskedar stekt Quorn-färs (som jag ändå hade igång för vår egen middag). Sen mixades alltihop tillsammans med nån deciliter tinade gröna ärtor och lite soya-mjölk. Koncistensen blev lite för fast så jag fick blanda ut med lite vatten. MUMS!

Det är faktit inte så svårt att fnula med barnmat som jag trodde. Visst måste man tänka efter lite vad man tillsätter, var bra nära att jag körde ner lite spenat i mixern igår. Och sen får man ju kolla på nästan allt så att det inte innehåller en massa salt. Funderade förresten lite på det...... nästan alla jag vet, inklusive mej själv, ger sina bebbar smörgåsrån att suga och tugga på (mycket uppskattat kan jag tillägga). Eftersom "alla" gör det har man ju aldrig tänkt på att kolla innehållsförteckningen, men så gjorde jag det häromdagen. Hur jag kom på att göra det vet jag inte. Men visst innehåller dom salt!! Och här har rånen varit storfavorit bra länge nu. Förhoppningsvis är det väl så liten mängd så det inte gör nån skada, men ändå. Ger fler majs-krokar och mindre rån numera iaf.

    image18

Nej, nu har vi varit uppe sen nån gång vid 6-tiden då det tvungen var dax för blöjbyte. Går ju inte att somna om efter det....... Ska kolla om jag kan få lill-killen att sova en liten stund nu istället. Brukar inte vara dax för sovpaus förrän runt 10, men så brukar vi ju gå upp nån timme senare än idag oxå.

Avslutar idag med en liten visa som jag hittat på själv och sjunger ganska ofta för Mion. Melodin kan jag tyvärr inte beskriva så att nån normal människa skulle fatta hur jag menade... så den hoppar vi över.

Tycker du om mej,
Gör du dé?
Vet du egentligen, vem jag é?
Jag är din mamma,
Jag är din mor.
Och jag ska ta hand om dej,
tills du blir stor.

Soluppgång.... hela dagen? :)

Idag är vädret lite tveksamt, ser ungefär ut som soluppgång..... hela tiden. Rätt lattjo. Har inte kollat hur varmt det är än, men det duger säkert för en promenad. Tänkte gå upp och kika lite uppe vid Bandängen, det är en parklek som har djur. Ska se om det är nåt för oss, är ju rätt lagom promenad-avstånd. Mion visade ju sånt intresse för Aldy, så djur i allmänhet kanske är kul. Försöker få till en träff med lite andra mammor från Aff oxå. Tänkte att en tripp till Skansen i mitten på maj kunde vara ganska trevligt. Först och främst tycker jag det skulle vara superkul att träffa dom här människorna jag chattar med nästan dagligen, som stöttar mig när jag behöver det, ger mej råd och tips osv. Sen ser jag fram emot att se hur Mion reagerar på att gå in hos djuren på Mini-Skansen. Själv tycker jag ju det är supermysigt med dom små killingarna speciellt.

                       image14

Och igår hände ju det jag fasat för sen Mion börjat resa sej mot saker själv. Han hade kämpat sej upp mot vardagsrumsbordet och stog där en stund och fnulade. Sen vet jag inte om han släppte taget själv eller tappade balansen, men rakt bakåt föll han och slog såklart huvudet i golvet. Nu gick det som tur var bra, han skrattade igen efter nån minut, men jag fick ju nästan en hjärtattack. Och det hade ju kunnat gå illa! Det hade kunnat stå nån annan möbel med vassa kanter bakom tex. Oftast när han reser sig och sen tappar balansen går han ner på knä igen, men när han faller bakåt så sätter han sej inte på rumpan som man skulle vilja. Det är väl antagligen för att han är rätt sunkig på att sitta än så länge. Men igår satt han faktiskt själv jättelänge på Babysången, flera sånger i rad. Och höll balansen trots att han spelade flitigt på sina båda marackas :).

Nej, men åter till ramla-och-slå-skallen-biten. En sån där babyhjälm som jag hade när jag var liten skulle ju inte vara så dumt. Ja, jag vet att de små livet tål mer än man kanske tror. Men det skulle kännas bättre för mitt hjärta. När jag sökte på babyhjälm eller hjälm på Babyland eller Babyproffsens hemsidor eller Googlar får jag bara upp cykelhjälmar eller såna där små bebbe-mössor med snörning ni vet..... inte riktigt det jag söker. Men nån sa att det hette Pannband-nånting nu. Hittade inget när jag sökte på det heller, men jag får väl ta mej till nån babyaffär när vi får pengar och kika.

Ooooh, nu har lill-killen sovit i 40 minuter, det ni! Jag har hunnit duscha och suttit här och skrivit. Det är inte det vanligaste här hemma att man sover så bra ska ni veta. Men han vaknar säkert vilken sekund som helst nu. Då är det väl snart dax för lite lunch, sen beger vi oss nog ut i soluppgången :D.

Istället för kloka ord idag avslutar jag med att önska mej 3 önskningar. Vi låtsas att jag putsat nån oljelampa och en stor blå ande kommit fram och vill ge mej precis det jag vill ha..... (Lite avis på tanten som vann 5 miljoner imorse när hon skrapade Triss på Nyhetsmorgon får jag erkänna!)

1. Pengar till biljett + Reskassa till vår Gran Canaria-resa! Så vi kan boka den IDAG!

2. Pengar till ett hus / Alt. bara till kontantinsatsen om man inte kan få så stora summor :)

3. Att jag pang-bom gick ner alla dom här gravid-fetto-kilona och såg ut som mej själv igen!

Blandade känslor...

Igår löste sig Aldy-problemet.... Pappa beslutade sig för att ta honom, min bror kommer även hjälpa till en del också, men Aldy är ju van att vara hos dom båda. Så det kunde faktiskt inte sluta bättre. Efter ÖF igår packade jag ihop alla Aldys saker och sen när Tobbe kom hem åkte vi över med honom. Jag har lämnat Aldy där hundra- kanske tusentals gånger, men den här gången kändes det verkligen annorlunda. Sorgligt.....

Hemma är det tomt, väldigt rent och mer yta, tyst och lugnt....... men tomt. Aldy har varit min, min vän, i 8 år. Det är inget som inte lämnar spår. Men jag vet ju att det här är det absolut bästa, jag vet att han har det bra, får uppmärksamhet och kärlek. Och på det här sättet får han ju faktiskt kanske ett eller ett par år till. Det är han ju värd.

Ser ut att bli rätt ok väder idag också. Har ätit frukost och just nu är det full rulle här hemma, men det blir nog snart en liten förmiddags-tupplur. Har inte bestämt om jag ska ut och gå och låta lill-killen sova i vagnen eller få han å sova i sängen och passa på att fixa lite hemma.

image12

Klockan 13 är det dax för Babysång igen. Jag vet inte om det är sista gången den här veckan eller om det är en gång till nästa vecka. Det är så trist att både det och babysimmet slutar nu. Vad ska vi ta oss till hela dagarna? Det är så skönt att ha grejer att komma iväg till, för Mion att få lite stimulans och omväxling, för mamma att komma ut lite och framförallt att få prata lite med andra vuxna! Just Babysången kände jag väl lite sådär för i början, men den har vuxit för mej och är nu helt klart en av veckans höjdpunkter. Jag vet att de om några veckor börjar med Sångpromenader istället..... men det ska tydligen bara vara på förmiddagar, så vi får väl se om det blir nåt som passar oss.

Apropå det här med att prata med andra vuxna och så vidare, mina små forum där jag får umgås lite är ju på ÖF, Babysången, lite grann på Babysimmet osv. Är det inte ganska lustigt att man i alla dessa situationer kan alla barnens namn, men har ingen aning om vad mamman jag sitter och pratar med heter.... En tjej som går på Babysimmet med oss har även börjat komma till ÖF på måndagarna och är supertrevlig att prata med, och jag har pratat massor med henne och gillar henne verkligen. En sån tjej jag helt klart skulle kunna umgås med osv. Men jag har inte en blekaste aning om vad människan heter! Skulle kollat i besöksloggen igår..... haha.....

image13

Hörde på nyheterna i morse att vädret inom några dagar skulle gå från ok till bra, till torsdagen lät det som. Hoppas det håller i sej i helgen bara, på lördag (jag var helt säker på att det var söndag, men Tobbe försäkrar att det var lördag) ska vi på Grönan, Jeff har fått biljetter från jobbet.... Wooohooo, det ska faktiskt bli superkul. Hoppas bara Mion håller sej i skinnet så att jag och Tobbe kan få åka lite karusell. Annars brukar det ju iofs vara rätt mysigt att bara gå runt där.......

Nej, nu är det nog hög tid att gå och borsta tänderna, det har jag glömt att göra, börjar kännas lite unket i munnen :). Några kloka ord ska vi väl kanske hinna med först dock:

Lev livet för fan, innan livet lever fan med dej!

Härligt, nu skiner solen igen!

Ny vecka, lite nystart känns det som. Det har varit ganska mycket på sistone, mer än jag berättat uppenbarligen. Men visst är det underligt att så fort solen skiner så känns allt lite lite lättare. Tror väl kanske inte Englas mamma håller med mig om det just idag..... vi får verkligen hoppas att den här herren får sitta inne bra länge nu så detta inte händer igen. Är det inte jätteläskigt att just denna man förekommit i en annan mordutredning som han nu även erkänt. Tydligen var det någon som tipsat om att han skulle vara mördaren vid det mordet, hade man då tagit det på allvar och gjort DNA-test redan då eller kanske bara ett förhör, så hade Engla kanske levat idag......

Nej, såna tråkigheter vill man ju inte tänka på när solen skiner så underbart. Idag blir det långpromenad och sen ska vi en sväng till Öppna Förskolan, som vanligt på måndagar. Här på ÖF i Älvsjö har de bebis-grupp just på måndagar, alltså inga stora barn som är uppe och kan springa lugnt. Lugnt och skönt för våra små bebbar som kan krypa runt på golvet och busa. Idag ska Lina & Adam följa med. Lina är en tjej jag träffat via nätet som bor borta i Solberga, hennes son Adam är jämnårig med Mion. Det är superkul att ha nån att prata med och träffa ibland som har barn i ens eget barns ålder. Tyvärr har Adam varit väldigt sjuk och vi har väl inte kunnat träffas så ofta som man hade velat.... men det är ju superkul att de följer med idag... Blir förresten premiär för dom! :D

Nu några rader om Mion också, jag skriver alldeles för lite om honom! Nu har han officiellt börjat resa sig mot saker, sidorna i spjälsängen, vardagsrumsbordet osv..... Hur ska detta sluta.....

           

Det läskiga är ju att eftersom han inte kan sitta än så faller han bara rätt bakåt med risk för att landa på huvudet när han ramlar. Barn som lärt sig sitta faller från stående ner till sittande och använder rumpan som "stötdämpare". Får kanske börja med hjälm på honom :D.

Nej, nu är det dax att ge sig ut i friska luften....

Istället för kloka ord idag vill jag skänka Englas mamma en liten tanke..... det värker i mitt mamma-hjärta för hennes enorma sorg. Tänd ett ljus ikväll för Engla, det ska jag göra......

En grå söndag

Vilket trist väder! Och Tobbe tycker det är mysigt så här.... regn..... grått...usch.....

Idag ska vi iväg och köpa ny dator och en extern hårddisk. Det är dags att göra i ordning Mions rum så att han har nånstans att vara, nånstans där det är helt barnsäkert osv. Just nu står ju båda våra datorer med miljarders sladdar och annat kul i hans rum. Så första steget i att fixa hans rum blir att göra sig av med datorerna. Och vi har inte plats för dom nån annanstans i lägenheten heller, så det blir till att sälja dom. Därför köper vi nu en bärbar dator istället, med trådlös uppkoppling, det kommer underlätta ganska mycket. Och hårddisken för att spara alla foton och filmer på. Det är främst bilderna på Mion man är rädd om.

image8

Nej, det blir nog inte så mycket längre inlägg idag. Nu måste jag fixa lite här hemma och försöka få lill-killen att sova lite innan vi åker. Men det blev iaf nånting :).

Dagens kloka ord:
Tro inte på allt du ser eller hör.
Tro bara på det du själv gör...

Tankebubbel....

Idag känner jag mig någorlunda stark. Idag hade jag nog kunnat åka iväg med Aldy (hunden), eller åtminstone bett pappa åka. Men det som stoppar nu är att vi inte har några tusen bara att slänga ut sådär. Är det inte absurt att man ska planera in att ta bot sin hund när man har råd? Fast hela grejen känns ju helt ofattbar. Varför skaffar folk sig husdjur frivilligt när de vet att de förr eller senare måste gå igenom det här? Jag kommer då aldrig skaffa mig någon hund igen. Inte bara av denna anledning, även för att ingen hund någonsin kommer kunna ersätta Aldy, han har så mycket personlighet och är så speciell.

Jag vet ju att Mion med all sannolikhet kommer tjata om husdjur om några år. Jag hoppas verkligen att jag kan stå på mig då. Fast kanske ett marsvin eller en kanin i så fall, vi får se. Men ingen hund igen! Aldrig!

Vad sjukt det måste vara när man måste "ta bort" sina hästar.... ja ja, jag vet att det heter slaktar, men det låter så makabert. Jag kommer ihåg när Mia, Sebbes ex berättade om när de kom ut för att ta bort hennes förra häst som hade blivit halt om jag inte minns fel. De gör det med nån typ av elpistol. Men sen då? Släpar de iväg med det jättestora liket sen? Hur? Hakar de i en stor krok i den stackars döda hästen? Nej usch! Jag är ju uppvuxen med hästar och sammanlagt har väl jag och mamma haft 4 hästar sen jag föddes och tills mamma sålde den sista. Men de har alla sålts, ingen varit kvar hos oss tills de blivit gamla eller halta.....

Undrar om de lever idag? Hur de har det... Tänker mest på Erpur, han var en helt underbar häst, helt fantastisk. Lugn och mjuk.... men oj, om han levde idag skulle han vara närmare 30 år! Fast islandshästar lever ju ofta ganska länge har jag hört....

Ja, man kanske skulle börja rida igen.... Kanske ska kolla med mamma om hon och jag ska börja rida tillsammans. Bli medryttare på nån/några hästar. Det vore ju kul..... Och det är ju faktiskt lite motion också...... Ska nog surfa runt lite om jag hittar nån som söker medryttare. Känner mig genast lite gladare nu :)

Jag tror förresten jag slutar med dilemman, det var inte så kul som jag trodde. Men kloka ord kan man aldrig få för många av, så här kommer några:

Den lampa som lyser idag,
kan vara släckt imorgon!

Helt klart underskattat!

Fy på er! Alla ni som tar en god natts sömna för given! Alla ni som går och lägger er på kvällen och vet om att ni kommer sova gott utan avbrott och INTE är tacksamma för det. Ni som vaknar upp på morgonen, utvilade och INTE tänker: Vad skönt, nu har jag ork att fungera den här dagen också!

För alla har det inte så lyxigt, det är inte alla som ens kommer ihåg sist de sov en hel natt igenom. Det är inte alla som kommer ihåg hur det känns att vara pigg eller ens någorlunda utvilad.....

Det är helt sjukt vad trött man är när man inte sover ordentligt, och helt absurt hur dåligt man som människa fungerar när den inte fått sova. Läser inne på Aff, majoriteten av mina oktobermammekamrater får numera sova hela natten igenom. Men inte min kille, nej nej. Här vaknas det 5-6 gånger per natt och du ska inte tro att dte är bara att dutta lite så somnas det om. Inatt levdes det rövare fler minuter sammanlagt än det sovs kan jag meddela. Kroppen går in i nåt slags energisparläge, den går runt i slow-motion, gör det den ska om än mycket mycket långsamt. Sen fungerar inte alla mekanismer som det ska, smörknivar tappas i golvet 8 gånger på rad, vattenkokare ställs in i kylskåpet när man hällt upp sin kopp te och man lyckas av någon underlig anledning inte ens pricka dörröppningen när man ska byta rum utan går in i dörrkarmen.

100 kronor till den som uppfinner ofarlig valium till barn!

Wooohoooo vilken underbar dag vi ska ha!!!!


                           


Dagens dilemma:  För trött för att hitta på nåt idag.... återkommer imorgon.....

Dagens kloka ord:

Morgonstund har guld i mun,
Men stilla natt är dyrbar skatt!

Ett tungt beslut att fatta....

Börjar nästan gråta bara av att påbörja detta inlägg, så tufft känns det här!


Igår kväll trippade Mion som vanligt runt i gåstolen och på sistone har han blivit så väldigt fascinerad av vår hund, följer honom hela tiden med blicken, pratar glatt med honom och klappar och drar i stackaren stup i kvarten. Så igår ville han till hundens korg och körde väl in emot den och sträckte ut armen efter hunden, som då morrade (inte ett kort snabbt ifrånsägande morr som man hört förut nån gång, utan djupt nerifrån!) till ordentligt.


Jag tror ju verkligen inte att han skulle ha bitit Mion, men vad händer om ett tag, när Mion blir större och bättre på att krypa och kryper upp i hundens korg och kanske nyper eller drar tag i honom. Jag tror ju verkligen inte att han skulle göra något, eller jag vill väl inte tro det. Men samtidigt kan man ju aldrig veta! Jag kan inte vara 100% säker... och vill jag verkligen riskera mitt barns säkerhet då?


Min man sa direkt: Nu tar vi bort honom! Vi har diskuterat det lite grann förut, främst därför att jag tycker så synd om hunden som verkligen inte får tillräckligt med uppmärksamhet sen vi fick barn. Men jag har levt med den här hunden i snart 8 år nu (han blir 9). Det har varit han och jag hela tiden, han har varit min bästa vän igenom mycket. Så för mig är det ett svårt och oerhört tungt beslut att fatta. Även att sätta sig över själva livet, att bestämma att någon annan inte ska få finnas längre, det är också en vidrig känsla. Hur ska jag kunna göra det?

Kan ju även tillägga att hunden är en omplaceringshund från början. Att lämna bort honom och låta honom börja om från början igen är otänkbart.


Ska ringa veterinären nu på förmiddagen och höra mig för lite hur det går till och så........ om jag orkar........

Lägger in en bild på de båda.... tagen i november så det är ju ett tag sen...

                            



Dagens moraliska dilemma får bli de situation jag redan beskrivit. Hur skulle du gjort? Tänkt? Kännt?

Dagens kloka ord kommer utifrån detsamma, ursprung okänt:

En riktig vän är den som vet allt om dig, men ändå står vid din sida!


RSS 2.0