Vi missar ju solen!

Både igår och idag har vi mer eller mindre missat dom flesta underbara sol-timmarna. Sömn-rutinerna här hemma har förändrats helt och hållet. Numera vägrar pruttisen sova sin stund på förmiddagen, den som innan varit "viktigast" och absolut den gången på dygnet som han är tröttast och mest lättsövd. Nu helt plötsligt sover vi middag efter lunchen, som stora barn! Igår blev vi väckta efter en timme av helvetes-telefonen, men idag blev det över 2 och en halv timme. Jag vill ju inte gå in och styra hans sömn känner jag, så det får väl vara så här. Är ju rätt praktiskt också om han får in den här rutinen redan nu, är ju så han ska sova sen när han börjar på dagis.

MEN, eftersom jag två dagar i rad försökt söva pruttis på förmiddagen (utan att lyckas som sagt) och sen då varit mer eller mindre tvungen att lägga honom efter lunch, har vi ju mer eller mindre varit inomhus i 2 hela dagar! Blä vad trist. Men pruttis sover inte längre i vagnen, så vi har varit tvungna. Men vi har gått ut en del sen på eftermiddagarna såklart. Båda dagarna har vi promenerat med pappa (inte Ågesta längre! Tobbe vägrar pga alla äckel-ormar!) och idag passade vi på att bada i Slottsparken efter vilan, så lite sol har vi nog fått ändå.

Men imorrn, tänker jag inte ens prova lägga honom på förmiddagen, då går vi ut INNAN lunch! Så det så!




En riktig busunge! Stök i pappas byrå-låda!

Igår var ju persienn-folket här förresten, blev superbra, jag är jättenöjd! Så igår flyttade pruttisen in i sitt eget rum. Kändes lite skumt, och lite tomt inne hos oss. Men natten gick helt klart över förväntan. Mion vaknade visserligen fortfarande flera ggr (svårt att säga om det var lika ofta som vanligt dock) men allt bök emellan som lättväckta jag störs av hörde jag ju inte. Så jag sov nog djupare och bättre, även om jag blev störd en del. Mion var inte heller ledsen när han vaknade på natten som jag kanske hade trott att han skulle vara. Han "ropade" bara som vanligt, så han trivs nog i sitt superfina rum. Förhoppningsvis går nätterna bara bättre och bättre nu framöver. Alla kan väl iaf hålla tummarna för det!

Tog en bild så ni får se hur rummet blev när det var klart:



Nu ska jag och Tobbe titta på lite film hade vi tänkt oss. Sov gott alles!

* * *

Skitsnack är SKIT!

Igår fick jag reda på att en i min närhet mer eller mindre pratat skit om mej bakom min rygg. Självklart gör det mej jätteledsen, men också arg! Kan man inte komma till mej direkt om man stör sej på nåt jag gör eller säger? Tycker verkligen det är supertrist om vi förlorar kontakten över nåt sånt här, men just nu känns det bara så falskt alltihop. Hoppas vi kommer kunna rensa luften så småningom.....



Sitter nu och väntar på persienn-gubbarna. Sen ska vi sova. Pruttisen har sovit oroligt inatt och kunde inte heller somna nu när vi skulle vila på morgonen. Så han är bra trött och gnällig nu....

* * *

Plask i Parken

Nu har vi varit och badat i Slottsparken. Helt suveränt att ha den helt underbara parken precis intill oss! Mion älskar ju verkligen att bada och dte är så mysigt att bara sitta där, för det är så himla fint. Fast vi ska nog bege oss till Älvsjö-badet nån dag här nu också och bada där (lite mindre "skrapig" botten, blir lite röda knän när pruttisen kryper runt och plaskar). Fast då krävs ju förstås badbyxor, så det måste vi köpa nya i en storlek som passar....

Mamma-razzi var ju såklart på plats, så här kommer lite underbara sommar-bilder:

På plats i Slottsparken!          Badgurkan Mion!

Simtur!          Paus - man kan ju inte bada HELA tiden!

Nu vill jag bada igen!          En lycklig skit!

Nu kör vi igen!          Plask Plask


Vi hade superkul idag! Och det var såååå härligt å bada!

Nu sussar pruttisen sött, sen ska vi ut och cykla med pappa när han kommer hem.

Ut i solen med er! Baj Baj!

* * *

Hurt-Bullar :D

Idag provkörde vi sträckan jag galant ska klara till och från jobbet om ett par veckor. Vi gissade väl att det skulle ta ungefär en timme så här första gången och med bebis med osv. Men vi kom från dörr till dörr på under 40 min, inkl. ett vätske-stopp i det gassande solskenet. Det var väl bra? Cyklade på "vår" sida om motorvägen på ditvägen, riktigt bra cykelväg, ett vägarbete som krånglade till det lite på ett enda ställe, det var allt...

I Skärholmen Centrum http://www.skhlm.se  köpte jag 2 behåar (som jag så väl behövde!) och sen åt vi lunch. Jag åt min ljuvliga kräftsallad med ädelost-dressing som jag längtat efter sen jag blev gravid!!! Underbart gott var det!

Sen trampade vi hem igen, men puckot Sandra tyckte att nu provar vi den andra vägen, dvs andra sidan av motorvägen. Den var MYCKET krångligare, med ett STORT vägarbete som stängde av hela cykelbanan en bit. Dessutom körde vi fe
l 3 gggr! Och en sträcka var man tvungen att köra på vägen med biltrafiken, på en rätt läskig väg dessutom! Nej, det blir inte den här vägen jag väljer när jag cyklar till jobbet i augusti iaf....

Bra slut var jag i låren iaf när vi kom hem..... Puh!




Oooh va varmt

Inatt sov jag i Mions rum, hela natten faktiskt! Är så superstolt över Tobbe! Det hade gått helt klart över förväntan (och jag fick nog sova lite, fast det var grymt svårt att somna!!!) så vi ska prova igen inatt och se om vi bara hade lite flax eller om det kanske blir ännu bättre. Fortsättning följer....

Idag var vi på Malma Marknad
http://home.swipnet.se/malmamarken/ommarknad1.htm




Hade ju bestämt mej för att köpa en sån där fin väggbonad (som jag såg förra året men inte köpte för jag hade sett nån ännu finare nån annanstans....) men den det ståndet var inte med i år :( :( :( :( :(

Blev en massa strumpor och lite kläder till Mion bara, fanns inte så mycket kul alls faktiskt, blev lite besviken. Varmt var det också, svetten forsade ju! Vidrigt!

Imorgon ska Tobbe hjälpa Bill (Jeffs pappa) med nåt lyftande, sen är det tänkt att vi alla ska grilla lite där ute och ha lite trevligt. På söndag har vi planerat att vi ska testa cykla till Skärholmen (funkar ju så bra att cykla med Mion! KUL!), så jag lixom vet om/hur bra jag kommer klara det, samt lite hur lång tid det tar... kan ju vara bra att veta :D Vi lär ju inte orka cykla tebax direkt så det blir nog lite lunchande och kanske lite shopping... Nu känns det som att jag har skrivit det här förut, det har jag bergis..... Skit samma!

Nu har jag missat början på filmen jag tänkte prova om jag skulle orka se, så det är väl lika bra att lägga sej och passa på att sova lite nu när man äntligen har chansen... Snälla håll tummarna att den här natten blir lika bra som natten till idag, helst massa mycket bättre!

Gonatt alla solstollar!

* * *

Schwiiin-dyrt!

Nu har persienn-folket varit här, 1500:- för bara Mions rum! Wow! Bad dom inte ens mäta i vårt sovrum, det får helt enkelt vänta. Men nästa vecka nån gång ska det nog gå att få mörkt i lill-pruttens rum och då får han nog flytta dit....

Fick lite bilder skickade från mamma på mailen också, från när vi var på deras land. Måste ju bara lägga upp en av dom som jag själv tycker är helt underbar!



Är det upptaget i badrummet och man behöver bada, då tager man vad man haver :D

Ut i solen nu och passa på att njuta, man vet aldrig hur länge den här lyxen håller i sej, förmodligen inte speciellt länge. Vi knatar nog bort till Slottsparken och badar lite i plaskdammen på eftermiddagen iaf.... Tjing Tjing!

* * *

Farbror Fläsk-korv!

Nu har den Vilda Bebin (hahahahaha jag stavade fel först och skrev den Vila Bebin, jo tjena!) börjat med nåt nytt, nämligen att KLÄTTRA! Häromdagen stog han i soffan bakom sin pappa och fingrade på nåt som låg på skrivbordet. Vi har skrivbordet ståendes intill soffan i vardagsrummet numera frstn.... Så trolleri trolleri, hoppsan hejsan, var ungen uppe på skrivbordet helt plötsligt! Nu försöker han ta sej upp på eller över ALLT! Tillbaka till det där med hjärtat i halsgropen alltså. Igår drutta pruttisen rakt på fejan när han skulle klättra över sin gå-bil... och slog väl i så att tänderna bet i läppen. Blod forsade det iaf, och det var bar läskigt ett tag, för man såg lixom inte vart det kom ifrån. Men som tur var la det sej rätt snabbt iaf, men en redig fläskläpp fick herrn sej iaf!


Tjusigt va?

I helgen måste jag inföskaffa mej en eller helst ett par bh:ar. Mina amnings-behåar passar inte riktigt längre om man säger så..... Och hur snyggt är det att ränna runt med amningsbehå typ 3 månader efter att man slutat amma? Verkligen på tiden att jag köper mej nåt tjusigt!

Imorgon kommer det några från en persienn-firma och ska mäta våra sovrumsfönster (båda sovrummen) och ge oss en offert. Jag känner väl kanske att vi i första hand ska satsa på att få persienner i Mions rum (om vi inte har råd till båda), så att man i sinom tid kan börja vänja honom att sova där inne. Tror vi båda skulle sova bättre då faktiskt.....

Nu närmar det sej Natti Natti för mej, hoppas morgondagen bjuder på lika ljuvligt väder som vi blev bortskämda med idag! Tjingeling!

* * *

Man ska aldrig ropa HEJ!

Tillbaka på ruta ett, eller ännu längre bak än så kanske. Natten var vedervärdig! Hur, och kanske framför allt NÄR, ska detta sluta! Slutar det någonsin? Fred på jorden, evigt liv, oändlig rikedom, vad är det för önskningar egentligen? Inte värda mycket när man kan önska sej En Natts God Sömn! Orealistiskt? Kanske... Men dom säger ju att hoppet är det sista som dör!


När tänkte barnet börja gå då?

Vi trodde ju att lill-killen skulle börja gå snart när han tog ett litet stapplande steg på sin 8-månaders dag. Men det blev ett endaste steg, sen bidde det inget mer..... Han skulle kunna gå om han bara ville, det ser man. Men han vågar inte testa den fegisen!

Så nu kör vi lite vadslagning när Mion kommer börja gå. Själv gissar jag att det blir kanske runt 11-månaders dagen, men så feg som han är känns det väl mer som att det kommer dröja en bra bit över 1-års dagen istället. Vi får väl se!


FEGIS!

Ja, juste! jag glömde ju berätta igår att vi träffade ytterligare en "kamrat" ute i spåret igår. En till huggorm den här gången, mycket större än den första och den här gången var det min tur att nästan trampa på den! Nära ögat!

* * *

Kanske skulle man ta å sova lite?

Helgen har gått lite för snabbt tycker jag nog, har inte ens hunnit fatta att det var helg. I fredags skulle Tobbe ta hela natten och det var tänkt att jag skulle sova i Mions rum. Dels för att jag skulle få min första hela natts sömn på minst 10 månader, dels för att jag tror att jag kan vara delaktig i att Mion vaknar ibland. Har börjat lite smått med The No-Cry Sleep Solution och tycker mej redan se resultat, men man ska inte Sömn-logga förrän efter minst 10 nätter efter att man startat, så svart på vitt kommer resultatet dröja.....

Men åter till fredags-natten, det gick väl inget vidare. Pruttisen sov som en stock flera timmar (!) men sen när han väl vaknade framåt halv tolv eller vad hon kan ha varit, då var det bökigt att få honom komma till ro. Jag hörde hur han grät, hur Tobbe blev irriterad och till slut kom han och hämtade mej och jag fick ta över. Ungen var redan bra uppspelt  då, så det tog ett bra tag innan han slutligen kom till ro igen.

Nästa försök blir väl till nästa helg kanske, då kanske sov-rutinerna funkar ännu lite bättre tack vare NCSS och det kanske funkar bättre då. Men Tobbe måste nog se till att skaffa sej lite bättre tålamod oxå, det här måste lixom funka! Jag börjar jobba igen om 3 å en halv vecka (YEY!) och andra veckan är det dax för övernattning....

I lördax var vi ute på Ekerö, huuuuuuuuur långt bort som helst, och tittade på när Christoffer red, han var superduktig! Vet inte om det var 5:e eller 6:e gången han red, men duktig var han!



Och dyker det upp nån efterlysning efter Världens/Sveriges snällaste människa ska vi nog nomminera Jeff. Han är verkligen så genomsnäll man bara kan bli och så osjälvisk. Han ägnar massa tid åt tex att träna Christoffers bandylag och med Christoffers dykning, han följer med ut när Christoffer och Bettina ska rida.... och jag tror nog i ärlighetens namn att han inte själv var så där superintresserad av att titta på.... men jag gissar bara.... Jag vet inte om han nånsin unnar sej själv nåt eller ägnar tid åt sej själv, jag har iaf inte hört honom säga det. Så jo, Jeff är nog världens i särklass snällaste! Heja Jeff!

Idag testade vi 6:an ute vid Ågesta, det var nog precis på håret vad vi orkar, för både jag och Tobbe var lite halvslut i benen när vi kom i mål. Men duktiga var vi, och jag börjar få upp flåset lite grann, går mycket bättre i Monster-backarna nu! Däremot passade Mion på att sparka av se båda sina mockasiner utan att vi märkte det, alla joggare som passerade oss i spåret frågade lite försynt om det var vi som tappat dom och på ett ungefär vart dom låg (ingen plockade upp dom och tog med sej... det skulle vi gjort...). Men vi orkade faktiskt inte vända tillbaka. Dessutom använder vi aldrig dom där mockasinerna egentligen, dom är lite för varma för att ha på längre stunder, men jag tyckte dom var rätt bra i bärstolen. Inga klumpiga skor som tynger ner benen, men ändå lite sula som inte glider av om Mion vill ha stöd med fötterna mot pinnarna undertill på ryggsäcken. Nåja, nån liten näbbmus kanske kan bygga bo i en av mockasinerna så kommer dom ju till användning :D

Sen testade vi cykla lite idag oxå, premiär för Mion i cykelstolen. jag har ju inte vågat prova än, eftersom jag själv känt mej (fortfarande en del om jag ska vara ärlig) lite osäker själv med cyklingen. Men nu testade vi alltså, Tobbe lånade Sebbes cykel så att han kunde följa med jämsides och kolla vad reaktionen blev. Och det funkade jättebra, så nu blir det nog till att ge sej ut å cykla lite oftare. Benen behöver bra mycket med träning om dom ska orka cykla till och från jobbet om 3 å en halv vecka (YEY!), vilket är tanken att dom ska!

Oj, nu blev det här alldeles vansinnigt långt, det var ju inte alls meningen.... skulle ju faktiskt krypa ner i sängen och sova lite hade jag planerat. Skulle egentligen bara lägga upp en bild på min lilla pruttis, så det är väl på tiden att jag gör det:



Gonatt nu på er. Imorgon är en ny dag, ber ni kvällsbön så hälsa från mej å be om solsken!

* * *

Bilder! (Tack Vickan!)

Här kommer några bilder som utlovat, Vickan skickade över ett par stycken på mailen:


Mion traskar runt med morbror Sebbe i trädgården


På Furuvik, här inne på visit hos Lemurerna


Å så fick man äntligen klappa en get!

Tack Vickan för bildern!

* * *

Mini Semester #2

I tisdags åkte jag, Mion, Sebbe & Vickan ut till mammas landställe/gård på Tuskö utanför Östhammar. Först och främst tog det säkert 2 timmar från det att vi började packa bilen tills att vi backade ut från parkeringsplatsen. Superstrul med bilstolen som vi ville flytta från famsätet till baksätet (gick till sist) och sen skulle barnvagn OCH matstol in i bagageutrymmet för jag hade tänkt lite fel när jag planerat att ha matstolen på taket, den var ju alldeles för kort för att ligga på räckena. Men visst gick det också till sist!

På tisdagskvällen kördes det lite 5-kamp med luftgevärsskytte, pilkastning och annat sånt. Mammas killes båda "barn" och hans barnbarn var också på plats ute i bushen. På onsdagen begav vi oss till Furuviks-parken. Det var supermysigt och mycket större än jag hade för mej! Tyvärr glömde jag ju min kameran, men jag återkommer med bilder när jag får kopior av Vickan eller mamma.

Däremot funkade nätterna helt och hållet uselt! Jag och Mion skulle sova i vardagsrummet och där tittade man på tv (:S), så första kvällen kom vi inte i säng förrän klockan 23! Dessutom låg vardagsrummet i direkt anslutning till köket där alla de andra satt på kvällstid och umgicks. Inte direkt lyckat... Nej, tyvärr åker vi nog inte dit, eller nån annanstans där det inte heller finns bra sovplatser för trötta barnfamiljer för den delen, förrän Mion är bra mycket större och sover bra mycket bättre.

En grej som gjort mej lite illa till mods är en 4-åring som åker bil utan att sitta i bilstol! Först kände jag inte att jag riktigt kunde argumentera bra för det här med att barn ska sitta i barnstol, trots att det för mej kändes så otroligt självklart! och livsviktigt! Man sa: "Jo, men bältet sitter ju bra, han sitter på filtar osv". Men eftersom barn upp till 4-5 års åldern tom ska sitta bakåtvända måste det ju handla om att små barn inte klarar trycket/knycken det blir av bältet med deras små kroppar. Jag kände att jag var tvungen att läsa lite och det här är vad jag hittade:

http://www.ntf.se/konsument/fraga675.asp?katid=1 
Varför barnet ska åka bakåtvänt

http://www.ntf.se/konsument/fraga58.asp?katid=1
Bältestol eller Bälteskudde

http://www.ntf.se/konsument/fraga1170.asp?katid=1
Hur länge man bör använda bälteskudde

http://www.motormannen.se/mm1/site/02_Resan/02_12_barn_i_bilen/Information/
Varför man ska sätta barnet i stol

Ja, som sagt har jag ju inga foton att bjuda på idag. Tänkte att jag skulle leta upp nån fin bild på några Älvor som jag är så förtjust i. Typ dom jag har som tavlor på väggen i hallen, men när man googlar så kommer det mest upp en massa trams. Hittade dock en ganska charmig bild, även om det inte var precis så jag tänkte:



Ha en underbar helg om vi inte hörs av innan dess! Tjingeling (och Goder Natter)

3 ormar på 2 dagar!

Vi har ju varit ute och traskat en massa, har ju bestämt mej att jag ska ta tag i det här med graviditets-flebbot nu en gång för alla. Gick Skogs-5:an i Ågesta igår och stötte på en äcklig liten huggorm, den ringlade förstås bort i vild panik, men det var inte långt ifrån att Tobbe trampade på den. Han såg den inte ens! Hua! Vi gick som på tå resten av spåret och hoppade som harar varje gång vi såg en lite krokig pinne....

Idag tog vi Skid-3:an och Promenaden (som är på 2 km) och på första spåret stöter vi på en ilsken liten kopparorm, den reste sej och var beredd att hugga, det äcklet! Tobbe som var närmast igen, men den här gången var det han som upptäckte den. Sen på Promenad-spåret, precis i slutet innan vi kom till parkeringen såg jag att en STOR pinne började röra sej och gjorde STORA ringelrörelser. Tobbes fot var den här gången typ 10 cm från att trampa på "pinnen" så jag ryckte tag i han och knuffade han åt sidan. kan ju tillägga att jag typ en kvart innan det skömtade till det lite och ropade: "Orm!" varpå han vrålar: "Var? Var? Var?" och hoppar runt på ett ben som en idiot. Jag skrattade såklart men han tyckte ju inte att jag varit ett dugg rolig! Så han blev först lite arg när jag nu gjorde samma grej igen, och dessutom puttar honom! Men det var inget skämt den här gången. In i buskarna ringlar en SKITSTOR grå orm, jag tror denna var en snok för den hade vitt huvud. Men jäklar vad stor den var (om man jämför med dom andra två vi mötte på) och den här var liksom blekt grå så man trodde ju att det var en gren eller nåt, hade han inte rört på sej hade man aldrig upptäckt den. Huggormen och Kopparormen (heter det Ödla?) var blanka och man såg dom ganska tydligt...... eller iaf jag... Tobbe verkar ha nåt fel på synen! :D

Men är det inte sjukt, ingen av oss har nånsin sett en orm ute i det vilda... eller jo, när jag var yngre och red såg jag nån gång en sån där liten koppar-sak, dock död och tillplattad. Men så ser vi hela 3 stycken på bara 2 dagar! och alla 3 arter som finns i Sverige! Är det nåt typ "orm-år" i år, att det är ovanligt mycket äckel-orm nu? Eller beror det på att Ågesta-spåren ligger nära vattnet, trivs dom bättre där? Äckliga är dom iaf!

Vår Mini Semester

Kryssningen till Tallin fick ju bli sommarens enda semester för oss, det blir inget mer ledigt tillsammans. Tobbe fick ingen semester alls (jo, fredagen igår ledig....). Vi (kanske framför allt han) hade ju hoppats på iaf nån vecka ledigt tillsammans innan jag börjar jobba om en månad ungefär. Men vi blickar framåt och längtar efter vår utlandsresa i december istället!

Men vi kom ju som sagt iväg till Tallin i torsdags. Tack underbara pappa som bjöd med oss!! Jag var väl lite fundersam hur det hela skulle fungera, mest kanske det praktiska, med pruttisen. Kan ju meddela att det hela gick klart över förväntan. I hytten fick vi in en superfin resesäng och som tur var brydde sej inte Mion om att det var en helt ny sovplats. Nätterna fungerade lika bra (om man kallar det bra...) som hemma. Men dom hade ju sagt på telefon att vi skulle få ställa vagnen i nåt låst rum bakom Informationen, men det fanns inget sånt rum. Man kunde ställa den inne i Konferensen, men bara på vissa öppet-tider dagtid. Vi ville ju bara ha nånstans att ha den över natten... Så vi fick vackert fälla ihop vagnen och böka in den i hytten. Som tur var fick vi upp den i bädden ovanför resesängen, annars hade den inte fått plats där inne!


Vagnen fick oxå sova skönt i bäddad säng!

Det bästa av allt var att pruttisen kunde äta av smörgåsbordet och frukostbuffén, det är helt underbart att slippa böka med barnmatsburkar! På buffé finns ju en massa som funkar, men jag längtar verkligen tills pruttisen kan äta allt samma som vi äter och man inte behöver tänka på det där alls. På dagen när vi strosade runt i Tallin hade vi med oss en burk färdig gröt och lite Drikki (båda helt underbara uppfinningar för såna här tillfällen!). På kvällen och morgonen fick han välling som vanligt. Men annars alltså ingen barnmat!

En glad liten båt-resenär! Första trippen utanför Schweeeden....

Nu har min Windows Sidpanelen fått tuppjuck! Den visar att Sthlm har åska, blixtar och kolsvart himmel men här utanför skiner solen som aldrig förr..... Är det oväder över nån annan del av stan?

* * *

Så kul med namn!

Det här inlägget trodde jag att jag la upp tidigare idag, men det verkar fastnat nånstans på vägen... Så jag klickar bara upp det nu innan jag går och lägger mej i sängen och läser lite ut min bok: Skumtimmen, den är rysligt bra! Natti Natti!


Jag hänger ju massor inne på namn-tråden inne på Aff. Jag tycker verkligen det är så kul med namn. Idag hade en frågat om man är helt nöjd med sina barns namn och hur man tänkte/tänker lite grann. Jag kan kanske känna att vi borde lagt till ett tredje förnamn, pruttisen har ju bara 2. Det kan jag väl ångra lite grann... men inte namnen han har! Vi var ju från början inne på en helt annan stil, den som är lite mer poppis just nu, äldre namn. Några som var på tapeten:

Elliot
Malte
Melker
Vilhelm

Men det kändes så totalfel, det var verkligen inte en sån jag hade i magen, så vi gjorde en helomvändning i tänket. Och så rätt det blev! Direkt när vi bestämde oss kände jag att "JA! En sån är det!" och visst var det en Mion när han kom ut. Allra mest rätt känns det nu, han ÄR en Mion och inget annat. Tänk om han hade fått heta Vilhelm, som var det sista innan vi bytte stil. Usch nej, vad fel! Jag vet att många i släkten och så var lite neggo till namnet Mion, antagligen för att det är så ovanligt, men jag tror nog dom håller med mej nu.....


Visst är han en Mion, och inget annat!

En annan kul grej, om jag skulle byta namn på alla i min närhet, men de nya namnen skulle tvunget börja på samma begynnelsebokstav som det gamla, då hade folk fått heta så här:

Sandra   -   Sally
Tobias   -   Tore
Mion   -   Mattis

Gustav   -   Gard
Sebastian   -   Simon
Victoria   -   Vilma
Acke   -   Alfred
Gunilla   -   Gunnel

Gitten   -   Gisela
Sven-Ove   -   Sten
Jocke   -   Joel
Sussie   -   Samantha
Elias   -   Elliot

Bettina   -   Bodil
Jeff   -   Jeremy
Christoffer   -   Cameron

Andreas   -   Artur
Natali   -   Nancy


:D

Nu ligger pruttisen och sover i sitt eget rum, han är så duktig! Verkar som han tycker det är mysigt att sova där. När hn vaknar kan han ju sätta igång å leka direkt! Toppenbra ju! Nu är det dax att hänga lite tvätt, så att man har lite rena kläder att ha på sej på båten imorrn..... Tjingeling!

* * *

Ränna Runt!


Idag har i flängt runt en massa. Efter frukost och lite lek kom morfar och Gunilla, så tog vi vår bil och åkte ut till Flemingsberg och hämtade pruttisens pass. Sen bar det av till Handen och ÖB, där jag skulle köpa vaxduk som dom har extra-pris på nu. Vi kände att det var på tiden att vi införskaffade det...... :D

Efter lunch tog vi pendeln till Karlberg och mötte upp mormor med lilla valpen i Vasaparken. Hon har inte fått nåt namn än! Namn måste ju hunden ha såklart! Mamma tyckte den skulle heta Looki (hennes stamtavle namn är Lovely Look eller nåt liknande). Men då hade Jocke (mammas sambos son) tyckt att det inte alls funkade. Han tänkte direkt: "Looki Looki No Hands!" Men det är ju bara ballt! Så jag kallade henne det :)

Efter ett tag kom oxå mammas sambo, Jocke och Elias (Jockes son) till parken och lekte en stund. Mion fick gunga lite och cykla med mormor på karusell-cykeln. Sen gick vi hem till dom och fikade. Jocke och Elias ska vara hos dom ett tag nu, även åka med dom till landet nästa vecka, så vi får träffa dom lite igen om jag å Sebbe åker ut dit nån gång nästa vecka. Vi har väl kanske tänkt göra det, ska kolla lite med Sebbe....

Tobbe hämtade mej hos mamma så åkt vi direkt ut till Ågesta. Det blev bara 3-spåret idag eftersom det blev lite ont om tid till middag och så. Så idag har vi inte varit hemma speciellt mycket alls. Full rulle!

Och nu håller Mion på å bökar där inne i sovrummet, så det blir tyvärr inga bilder  idag. Får se om jag kanske kan bjuda på några imorgon istället. Gonatt alla rumpnissar och husmusar

!


Oj, vad länge sen det var nu då!

Sen jag skrev alltså, jag måste ju haft en massa skoj för mej..... Nu ska vi se...

I fredags: tog vi en heldag med Anna & Loke (från babysimmet). Hälsade på förskolan där Anna jobbar (hon börjar oxå jobba igen i augusti). Mion levde rövare på golvet där inne. Han tyckte det var superkul med öppna fria ytor och självklart med massa stora roliga barn! Sen lunchade vi och tog sen en långprommis runt Årsta-viken. Supertrevligt!

I lördags: var vi hos Bettina & Jeff och käkade tacos. Tog en tur runt sjön där dom bor oxå, det är så fint där. Synd bara att jag är så gudomligt rädd för alla äckliga, långhalsade flygfän!

Igår: var vi ute och tog 5 km promenadslingan ute i Ågesta. Härligt att gå i skogen och bra motion fick vi. I torsdags tog vi 3 km skidspår, den var ju klart lättare, men inte lika kul. Vi har tänkt att vi ska börja ta nån slinga alla dagar, förutom måndagar och onsdagar, som ju är Tobbes heliga träningsdagar :S.

Idag är det så där sunk-dåligt väder (IGEN!). Måste försöka ta mej ut till Flemingsberg och hämta Mions pass, som jag egentligen skulle hämtat i fredags. På torsdag ska vi åka till Tallin, ska bli superskönt att komma iväg lite, det blir ju lixom ingen annan semester nu i sommar. Och bäst av allt är ju att vi ska få mumsa smörgåsbord såklart! Jag var ju lite orloig hur det funkar att åka med bebbe, tänkte ju att det funkar ju såklart inte att samsova på en sån där smal hytt-brits. Och dom hytterna vi hade sist jag åkte är ju så mini-små, så där får man ju knappt plats att vända, än mindre nån madrass eller resesäng. Och vart gjorde man av vagnen på natten, den fick ju verkligen inte plats där!? Men det verkar som att det ska funka rätt bra. Har man B2 hytt ska tydligen resesäng få plats och en sån får man låna på båten. Även barnvagnen skulle tydligen få plats, men gör den inte det kan man lämna den i ett speciellt rum bakom Informationen. Varmt vatten till tex välling finns dygnet runt i en kafeteria som alltid är öppen. Så det låter ju som att det ska funka bra, återkommer med en rapport när vi kommer tebax i land!

Var inne på AW´s forum och kikade om nån mer kommenterat mina eller hennes i inlägg, och det var det ju naturligtvis, så jag var ju bara tvungen att skriva igen. Så diskussionen fortsätter, om nån är nyfiken att läsa alla inlägg kommer en länk här:

http://www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=16160

Min egen metod, som absolut gett resultat, även om pruttisen vaknar ett par ggr per natt fortfarande (men sover i egen säng och lätt somnar in/om) är kort och gott att älska mitt barn! Trösta honom när han är ledsen, lugna honom när han är arg, ge honom närhet och trygghet när han ber om eller behöver det.


Min älskade lilla pruttis!

Nä, nu är det dax för lite lunch, sen ska jag kolla om pappa ska åka med mej å hämta det där förgrömmade passet. Ha en underbar dag i pissvädret! Tjingeling!

* * *

Bravo Pappa!

Igår kväll tyckte vi att det var dax att Tobbe provade lägga Mion igen. Det gick ju "sisådär" sist om ni kommer ihåg. Men jag tyckte väl att  med de nya läggningsrutinerna vi har nu borde det funka bättre. Mion var bra mammig när Tobbe skulle ta in honom i sovrummet och jag inte följde med (annars är han rätt pappaig just nu faktiskt). Men Tobbe skötte det bra och lugnade honom innan han försökte med läggningen. Och sen kom han ut efter 5 minuter! Bra jobbat pappa!

Mion vaknar fortfarande MASSOR med ggr varje natt. Nåt jag hoppas försvinner snarast möjligt! Det är oftast väldigt lätt att få honom somna om, men det är jobbigt att ens egen sömn blir störd hela tiden. Sen kanske jag går upp och "hjälper" Mion somna om lite för ofta. Men det är nog för att jag själv vaknar av minsta ljud och är så trött så jag bara vill att det ska bli knäpptyst igen så att jag kan få sova. Jag föreslog att jag skulle få sova i ett annat rum nån natt i helgen så kunde Tobbe ta hela natten. På så sätt skulle Mion kanske vänja sej vid att prova somna om själv eftersom Tobbe inte alls är lättväckt, men det är klart han vaknar om Mion gråter! Och samtidigt skulle jag få sova en hel natt för första gången på MASSA månader..... Vi får se om det blir av.....


Jag är iaf en glad liten skit på dagarna och det är tur det!

Min mamma köpte sej en liten valp igår också. Hoppas natten gått bra för den lilla, tänk vad jobbigt det måste vara för dom att bara hipp som happ bli tagna från mamma och syskonen... Stackars liten! Jag har varit inne och kikat på kennelns hemsida och här hittade jag en bild på lill-flickan:


En söt liten tösa-bit!

Tänkte att jag kanske ville gå bort till Kolgrillen och äta lunch idag, men då måste jag hitta nån att luncha med. Lite dött på MSN än så länge, inga kandidater har dykt upp än så länge. Vi får väl se om nån hinner komma online innan jag hungrar ihjäl, som nappar på förslaget dessutom!

Ha en toppen dag allesammans!

* * *

Några rader...

Ville bara dela med mej av en grej till. Blev så förtjust i en text en av mammorna inne på Aff la upp som ett inlägg idag, så jag var helt enkelt tvungen att skriva en själv. Tack Dilbertina för inspirationen. Här kommer mina rader:

Jag är 9 månader och...

... jag kryper runt i världens fart. När jag blir trött får mamma eller pappa bära mej. Det är ju det dom är till för tycker jag!


Jag är 9 månader och...

... jag skulle nog kunna gå, om jag bara vågade testa. Men jag är en riktig fegis och sätter mej ner direkt när det svajar lite.


Jag är 9 månader och...

... äter mat. När JAG vill! När jag inte vill och ni försöker ge mej blir jag arg. När jag vill och ni inte ger mej det jag vill ha blir jag också arg! Helst vill jag ha sånt jag kan äta själv med mina händer.


Jag är 9 månader och...

... är sällan stilla. Hålla på å mysa är inte min grej. Helst ska det hända saker hela tiden. Jag vill utforska allt, men mamma eller pappa måste vara i närheten, annars blir jag lite ledsen.


Jag är 9 månader och...

... är ganska bestämt och har ett jävla humör. Den där jätte-björnen har fått en och annan utskällning vill jag lova! Jag pratar gärna med mamma och pappa, men dom verkar inte fatta vad jag säger!


Jag är 9 månader och...

... vill kolla på, känna på och smaka på allt! Allt måste undersökas. Speciellt den där grejen som dom kallar fjärrkontroll, det måste vara en viktig sak, för den vill alla ha!


Jag är 9 månader och...

... att sova tycker jag inte är så kul. Därför vaknar jag titt som tätt på natten. Mest för att kolla att dom där föräldrarna är kvar. Och tänk.... Det är dom faktiskt varje gång!

* * *


Hipp Hipp Hurra!





Så blev pruttisen 9 månader idag!
Nu går det verkligen undan, om 3 månader är han 1 år!
Ingen bebbe längre!
Och nu har han varit ute i friska luften lika länge som han låg i magen.....


 
Grattis min lilla älskling!



 

Hinner tyvärr inte skriva mer idag, men det kanske vägs upp av allt jag skrev igår, fanns ju ingen hejd på mej då!


* * *

RSS 2.0