Här skulle jag kunna bo:

Var på visning igen i söndags. Tror dock denna kommer gå upp en ganska bra bit.... många som verkade intresserade som oxå var där å kikade + att utgångspriset är så pass lågt..... kika gärna:

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/283637

Nu är det hopp in i duschen å iväg å jobba..... Tjing Tjing!

Tobbe har lämnat oss...

... ja, inte för gott då (förhoppningsvis). Men över helgen har min kära make stuckit till Mantorp för å "leka lite bil" med jobbet. Känns lite tomt här hemma redan, undrar hur öde det då kommer kännas ikväll... Men han kommer ju hem imorrn, så som sagt; det är ju inte för gott! :D



Just nu vill jag bara spy på en jobbsituation, eller rättare sagt en person. Jag kan inte riktigt gå in på detaljer här på bloggen eftersom det finns en liten risk att ngn av mina elever läser det här. Men jag känner att jag iaf måste ta upp det på måndag igen, för går jag och retar mej på nåt blir det bara värre å värre. Får se hur kritiken tas emot!





Man kan klättra upp på eller in i nästan vad som helst!

Mysigt är det iaf att vara hemma med min lilla klätterapa, som tyvärr är lite snorig igen. Fattar inte hur mkt snor en så liten näsa kan producera, det är helt absurt! Nu ska vi iaf iväg å shoppa lite, finns lite pengar på kontot så här efter lön som vi kan bränna.... :D

Kram på er!

* * *

Tittat lite här å där

Imorse var jag & Mion på Öppna Förskolan, var länge sen sist nu.... uj uj vad han tyckte det var kul. Brydde sej inte alls om vart jag var, bara rusade runt och njöt bland barn och leksaker, kastade sej hejdlöst i bollhavet och försökte envist gå uppför rutsch-kanan..... Kul att se! Kommer vi upp i hyffsad tid imorrn igen blir det nog återbesök! Och då ska Tobbe Tråkmåns med! Det får vara hans nya namn, för han är helt omöjligt att få med på grejer.... Blä vad tråkig han är!!!!

Igår var det visning på radhuset vi kikat lite på, men vi blev ganska besvikna båda två. Bilderna var ju bra mycket bättre än verkligheten kan man lugnt säga... Men det var många som tittade och mäklaren meddelade idag att han fått in 2 bud och att det nu låg uppe på 1 975 000.... njä... med tanke på allt som behövdes fixas så är det nog ingen höjdar-affär.

Länk till radhuset: http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/276145

Och idag, hux flux fick vi för oss å kolla på en 5:a på Stamgatan... inte direkt området jag vill till, men ooooh vad fin den var. Vi, speciellt Tobbe kanske då, är lite såsugna att lägga ett bud... men vad är ett skambud, hur mkt under kan man gå? Det ligger sammanlagt 5 likadana 5:or ute nu, inte i lika fint skick men ändå... och ett gäng 3:or å 4:or oxå.... så dom är nog inte så lättsålda just nu... Och får dom inte utgångsbudet kanske dom ändå nöjer sej med lite under?

Kolla här: http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/279338

Bläääää... kramp i armen!!!!!! Vi hörs!


Å igen är min helg slut när den riktiga börjar

Har varit ledig i 2 dagar nu, har varit skönt å kramas lite hemma. Hann ju nästan bli van vid gamma föräldraledighets-fasoner när jag var sjuk en hel vecka.... så man längtade ju hem helt klart. Nu ska det jobbas hela helgen, har superjobbiga tider den här helgen, är glad om jag får se Mion alls i helgen.... ska verkligen försöka undvika såna hela helgpass i fortsättningen när jag lägger schema.

Mion är fortfarande snorig, även om jag inte tror han är det minsta sjuk längre. Men vi hade väl tänkt knalla upp till dagmamman och skriva papper med henne nu när jag var ledig, tror dock inte hon skulle uppskatta å få dit en snorig unge. Får bli nästa vecka istället.

Igår var vi inne å kikade på Chai´s studio. Superläcker lokal! Tyvärr har väl inte afffärerna satt igång å blomstra riktigt ännu, så vi får fortsätta spread the word. Är du sugen på en piercing kanske? Kika in här: www.calmbodymod.com


Bilden från Calm Bodymod´s hemsida. Chai´s flickvän JP på bilden.

Sen var vi hemma hos pappa å fikade, pratade lite om hur vi ska göra med Aldy och jag grät en skvätt. Pappa känner inte att han har tid å ork att ta hand om Aldy heltid nu när Gunilla ska flytta, så nu blir det väl att vi måste ta bort honom iaf nu. Jag får tänka att han fick åtminstone ett halvår längre än vad han annars skulle fått. Men det känns tungt, oerhört tungt!

Idag var vi ute i Sickla å kikade i lite affärer, blev lite kläder till Mion, mascara te mej å så lite mat förstås. Det har blivit ett jättestort å superfint shoppingcenter där ute, och inte alls lika mkt folk som i dom lite mer centrala köpcentrarna. Me like!

Hoppas ni alla som ska vara lyckligt lediga i helgen får det supermysigt!

* * *

Mions Önskelista:

Saccosäck / Fatboy
Duplo
Brio Draghund
Fingerfärger
Barnmöbler Bord + Stol
Babypulka
Byggklossar (stora)
Leksak: garage med plastbilar
Leksak: bondgård med djur

Regnkläder & Stövlar
Höst- & Vinteroverall
Vinterskor
Höstmössa och tunnare vantar
Kläder

Gafflar
Fina pekböcker
Enkelt pussel, stora bitar













Mion har nu stl 74/80, kläder önskas i stl 80 - större.
I skor har han just nu stl. 21.
Hoppas ni som önskade lite present-tips kommit på nåt....
Syns på kalaset ni som kommer! :D

* * *


Knasfamiljen!


Mamma


Pappa


Barn

* * *

Sån vill man ju ha!

Minns ni dom gamla Sacco-säckarna som fanns i vart å vartannat hus för ett gäng år sen? Jag letade rätt rejält på nätet efter nåt liknande till vårt lilla monster, tänkte att det kunde ju vara mysigt att ha å sitta i framför tv:n osv. Hittade bara ett märke kallat Fatboy som iofs har helt underbara sittkuddar, men vilka priser!! Mellan 1500-3000 kronor för en bit tyg å lite flörtkulor!

Här kommer några varianter/modeller som jag gillade:


Junior-varianten, också den billigaste.


Den här modellen kallas Island. Mysig va?


Den här skulle inte jag inte tacka nej till! Så läcker!

http://www.fatboysverige.se/


 

* * *


Stilla Natt...

Igår kväll bad jag Tobbe ta över nattningen och senaste kvällarna har Mion somnat så bra när jag sjungit för honom så jag sa självklart åt Tobbe att sjunga för honom. Först började han med svänginga Disney-melodier, med alldeles för mycket fart i och i en på tok för hög ton. "Nej nej, ingen show! Gonatt-visa!" Då börjar männskan sjunga psalmer!!!! Hahahaha

För er som inte känner Tobbe kan jag tillägga att han är långt ifrån troende, ogillar det mesta kyrkliga och krävde en hel del övertalning för att gå med på dopet av Mion. Sen är han väl ingen höjdare på sångtexter över huvudtaget. Och så kommer det en så där 3 psalmer på rad! Skrattade gott gjorde jag iaf!



* * *

Rapport från Sjukstugan part II

Igår kväll kände jag mej helt klart bättre och meddelade jobbet att jag bara skulle vara hemma en dag till, alltså idag onsdag. Men idag mår jag risigt igen, inte snuvig längre eller ens halsont (men hostar en del på natten) så jag blir helt enkelt hemma imorrn med. Nu är det mer huvudvärk, illamående och nån skum typ av yrsel som dröjer sej kvar. Det där med film och godis känns lockande, men nu har vi inget godis kvar här hemma och jag är rätt tveksam till om jag kan få Tobbe åka iväg för å köpa lite mer.... tyvärr.
 
Trots att man är långt ifrån på topp har vi klarat av en heldag i tvättstugan idag, kände att behovet av rena sängkläder tog över mattheten och latheten. Vi kånkade ner på båda våra tvättkorgar, som har nån underlig tendens att aldrig nånsin vara helt tomma. Det ligger minsann alltid nåt å skräpar på botten som ingen saknar tillräckligt mycket för att knöka in det i våra alltid så fulla maskiner. Nu har dom blivit helrensade på riktigt, känns skönt. Fast den rena tvätten ligger fint ihopvikt i dom fortfarande, och dom i sin tur står vackert parkerade i hallen. Vi har inte riktigt orkat ta tag i steg två av tvätteriet. Men rena sängkläder ska i sängen innan kvällningen kommer, sanna mina ord!


Självklart har pruttis hjälpt mamma & pappa att tvätta!

Som om tvättandet inte skulle räcka har jag även tagit tag i sorteringen av barnkläder! Två fulla kassar står i hallen som ska bäras bort till Gröna Villan http://www.gvbarnklader.com/ vid tillfälle. Även en stor del av storlek 74 kläder, typ shorts och t-shirts som inte kommer användas mer, packades ner i en ny låda som ska ner i källaren. Vi har en kartong där nere för varje storlek hittills, innehållandes de finaste kläderna som vi sparar inför framtida barn eller brorsbarn kanske. Kassarna som ska till Gröna Villan är sånt som vi inte riktigt förälskat oss i till 100%, som nån annan lika gärna kan få.

Bland det som sorterades hittade vi en gullig mössa som med all sannolikhet kommer vara för liten för Mion när vintern och riktigt möss-väder kommer, så den hamnade tyvärr i kassen i hallen. Men vi kände oss mer eller mindre tvungna att ta en bild på hur underbar Mion såg ut i den:


Soet!

Och nu har vi formellt tackat ja till platsen hos dagmamman Mia, men eftersom vi är sjuka kunde vi inte gå dit och skriva på några papper, så det får bli nästa vecka. Men eftersom vi nu tackat ja är platsen vår, vi ska bara bestämma vilket datum vi vill börja. Jag tror mitten av november blir ganska lagom. Hoppas Mion kommer trivas bra där!

Ha en myspysig kväll alla "frisklingar"!

* * *

Rapport från Sjukstugan

Nu har jag varit hemma sjuk ett par dagar, både på gott och ont. På nåt halv-absurt sätt är det ju ändå rätt mysigt att vara hemma sjuk. Då är det verkligen helt ok att bara ligga i sängen, glo på film och tycka synd om sej själv. Hemmet förfaller omkring en, men man är ju sjuk och det är ju synd om en, så då måste det ju vara ok att vara lat? Man trycker i sej en massa godis, glass och annat med hög fetto-varning, men vaddå? Man är ju sjuk, det är ju för fan synd om en, då måste det ju vara ok!

Tobbe har njutit av att ha mej hemma trots att både jag och Mion varit sjuka och gnälliga, vi har ju spenderat mestadelen av tiden i sängen, så han har med gott samvete (?) kunnat sitta vid sin dator och spela.

Mion går nu superbra, kryper ytterst ytterst sällan numera, det är mest om han blir jagad (vilket han sjukt nog älskar precis som sin psyko-mor) och ramlar, då fortsätter han framåt krypandes. Fortfarande säger han bara ordet: "Titta!" Allt ska man titta på! Allt är superspännande! Å så klättras det hej vilt så klart:


Det är inte första gången jag delar med mej av en: "Hej jag har klättrat i här!"-bild. Här i kökslådan! :D

Måste även dela med mej av en ljuvlig bild som jag försökt fixa till så att den går att publicera här på bloggen. Tobbe lånade häromdagen över min pappas X-box med Guitar Hero och även den lilla herr Kirstan tyckte plastgitarrerna var otroligt spännande, självklart ville han spela med pappa sin.


Snygg censur va? :D

Håll nu tummarna att jag piggar på mej snart, eller kanske först och främst att lill-pruttis ska bli frisk, han snorar fortfarande som fasen! Till lördag måste vi iaf bli friska, då ska vi ju på Adams 1-års kalas!

Snor Snor på er!

* * *

Sjukling :(

Idag var jag tvungen att gå hem från jobbet vid lunch. Kände mej lite risig redan igår kväll, lite snorig och tjock i halsen. Imorse var det inge vidare, men jag pallrade mej iaf till jobbet och höll ut några timmar tills jag kände att jag längtade hem till sängen. Hann hem i lagom tid för att sova middag med pruttis :D

Inte alls kul å vara sjuk, när jag är förkyld känns det som att jag har ett tryckande, tungt moln framför ansiktet. Har tryckt i mej en massa förkylningsmedicin och försöker dricka en jäkla massa vatten så kanske det här går över lika snabbt som det kom.


Här är en som upptäckt tv! Vet inte vem som har roligast när dom tittar på barnprogrammen dock, Mion eller pappa! :D

I veckan fick jag ett mail från tanten som har hand om dagis-kön i Älvsjö. Som vi misstänkt ett tag nu är det ju knökfullt överallt här i Örby Slott/Liseberg. Hon gissade att vi antagligen kommer bli erbjudna plats i Solberga till november då vi ska vara garanterade förskoleplats. Vi fick lite smått panik och började leta andra alternativ, ringde runt som tokar. Till slut hittade vi en privat dagmamma som bor precis i kanten Örby Slott/Stamgatan. Hon hade en plats ledig som vi kan få om vi vill. Vi var på besök igår förmiddags och kikade. Nu lutar det åt att vi tar den platsen, iaf i väntan på förskoleplats i vårt bostadsområde. Då kommer Mions dagmamma heta Mia och han kommer vara en av 2 ett-åringar (hon har en liten tjej född i juni oxå), ett av 4 förskolebarn (2 ett-åringar, 1 tre-åring, 1 fem-åring), ett av sammanlagt 7 barn (hon har även 3 skolbarn som kommer till henne efter skolan) och ensam kille bland massa småtjejer! Så man kan ju anta att det blir en del lekande med dockor, pillande med halsband och pärlplattor osv :D (Dagmamman försäkrade Tobbe om att hon hade bilar oxå hahahahaha)

Nu ska jag be Tobbe åka och hyra lite film och köpa lite godis så att jag kan krypa ner i sängen igen och tycka lite synd om mej själv.....

* * *

Full rulle!

I helgen har jag jobbat, blev mkt tid hemifrån. Hoppas det syns på lönen iaf! :D

Igår var jag och Mion i Högdalen och badade. Mion hade superkul i deras lilla mini-äventyrsland de har för småttisar. Han plaskade runt där bland mellan olika rutchkanor och vattensprutande djur, man fick dock vara beredd hela tiden på att fiska upp han när han ramla omkull för då hamna han med ansiktet under vattenytan. In i den läskiga grottam vågade vi oss inte.... men ett dopp i den stora bassängen blev det iaf. Jag tyckte väl kanske att vattnet i hallen var lite väl kallt, men Mion verkade iaf inte frysa....


Högdalshallen, hittade ingen bild på äventyrsdelen tyvärr :(

På eftermiddagen var det dax för mej att ta tag i nåt jag dragit ut på... lite väl länge. Nämligen rotfylla min trasiga tand. Den gick vl av för en så där 4-5 år sen, men jag tyckte lixom att det kunde jag kanske leva med, men den har ju varit trasig ända ner till nerverna så¨dom blev såklart "sjuka". Förra året, under tiden jag var gravid, fick jag så vidunderligt ont. Verkligen 1000 ggr värre än att föda barn, den smärtan var obeskrivlig, jag grät verkligen och var hysterisk. Då fick jag en provisorisk (stavning?) lagning eftersom man inte ville röntga och fnula för mycket pga mitt tillstånd. Sen skulle jag fixa till det efter att pruttis fötts..... och det var ju ett tag sen nu...... Fick iaf i ordning på det hela igår, måste tillbax den 15:e för å fylla på + checka att rötterna läkt. Man hade ihjäl nerverna och fyllde rötterna med nån massa och sen i med antibiotika. Tills sist ska dom fixa till själva tanden upptill, kronan... det blir en dyr historia det här. Fast jag går till City Dental (polska) och dom är ju bra mycket billigare än "vanliga" tandläkare....

Idag var vi först och fixade nya glasögon till Tobbe, synundersökning + utprovning av bågar. Kändes ju rätt viktigt att det inte blev ett par som satt lika illa som de förra....... Hahahahahaha. Han får sina glajjer nästa vecka... blev riktigt fina faktiskt. Återkommer med bild..... kanske :D

Sen på eftermiddagen var det dax för Babysång igen. Kul att se vad stora alla andra bebbar hade blivit! Tiden går så fort!



Imorrn är det dax för jobb igen. Jobbar onsdag-lördag den här veckan, däremot inga supersena kvällar. Men premiär för morgonpasset, nåt sånt har jag inte haft än (sen jag kom tebax alltså..). Får se hur pigg man är å börja jobba 6.30 på morgonen!

Och pruttis har hunnit bli 11 månader oxå! Stooooor kille! <3

* * *


RSS 2.0