Skansen i solen!

Idag var vi några från Oktobergruppen som gick till Skansen och njöt av det underbara vädret (även om man stundtals ville hoppa i vattnet med sälarna pga värmen). Tyvärr var det många som droppade av i sista stund, så vi blev bara 4 mammor och oktoberbebisar samt 5 syskon. Men trevligt hade vi iaf. Här kommer lite bilder:


Mion på sitt första besök på Skansen!


Alla ville titta på björnarna!


Simon och Mion hälsar lite på varann.


Vart är djuren då?


Stella var så otroligt nöjd i vagnen hela dagen, imponerande!


Lill-Skansen var ju ett klart måste :D


Jessica (singoalla) och Simon


Liza / - Liza -  & i vagnen sovande Stella...



Oliver med mamma Anne (sterna)


Oliver mumsade pannkisar i vagnen :D


Så här trötta var vi nog allihop efter en dag i solen....

Hoppas på att vi gör om det snart igen (eller nåt annat förstås) och att fler följer med nästa gång! Glöm inte att klicka en gång på min lilla länk innan ni lämnar min blogg. Ha en underbar helg allihop! Tjing Tjing!

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236 

***


Det var bättre till middan....

Ja, alltså han åt maten då. En del av den iaf. Och det kändes ju skönt.Har kommit på att avocado är rätt bra plockmat som han också gillar.Så det har han fått lite grann.

Var faktiskt riktigt duktig igår och åkte iväg till Polisen i Flemingsberg och ansökte om nytt pass/id. Det var ju verkligen på tiden! Det är ju snart 2 månader sen jag gifte mej och bytte efternamn haha... bättre sent än aldrig, eller hur?

Idag blir inte inlägget så långt, har spenderat hela min "data-tid" åt att spamma alla mina Facebook-vänner med min tävlingslänk. Lite sunkigt att man inte får veta hur man ligger till... Jag menar om man ser att man inte har en chans är det ju bara att lägga ner. men än så länge kämpar jag på. Så självklart vill jag be er klicka på min länk idag igen:

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236 

Hinner inte med några bilder nu heller, får se om det blir nåt mer inlägg senare idag kanske. men just nu kräver lill-prutten lite uppmärksamhet. Ha en superdag! Tjing Tjing!



 

Men vafeeen..

Det skulle ju vara en länk! här kommer den igen:

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236

Nu matvägrar ung-jäveln!

Jahapp, vad gör jag nu då? Hur får jag in maten i munnen på ungskrället? Dom små smörgåsbitarna med smör å leverpastej som han får hålla själv mumsar han i sej, men kommer jag med skeden kniper han ihop läpparna och vänder bort huvet. Han har inte ens smakat så han gör det ju knappast för att han tycker det är äckligt!

Jag dukade iaf upp till supergod lunch till mej själv! Gräddade på några fullkornsbaguetter i ugnen och på dom kör jag sallad, gurka, brie, avocado och soltorkade tomater (härmar grek-tanten :D). Kolla bara vad gott:


Dagens Lunch!

Till och med Mions leverpastejs-mackor ser ju mumisga ut, och kolla hans lilla mat där... den ser väl god ut! Bara att kasta skiten!

Idag funkade varmvattnet iaf, det kom igång nån gång igårkväll. Skönt med en dusch! Nu är man sej själv igen. Får se vad vi hittar på idag. Ut i solen en sväng såklart, skulle behöva köpa mej ett par byxor, men vet inte riktigt vart jag ska bege mej då..... Klurigt värre!

Just nu ligger det 3 radhus ute på http://www.hemnet.se/ inom vårt önskeområde och i vår prisklass. Men sen kommer ju den där förbannade budgivningen och priset stiger gräsligt mycket. Men det skulle ju kanske vara kul att gå på visningarna iaf. Får se vad Tobbe säger.

Knappast.....
Redo för lunch? Icke!

Innan jag slutar vill jag ju åter igen be er klicka på min lilla tävlingslänk och ge mej 100 poäng till tävlingen! Puss på alla er som redan klickat! Och ni som klickar nu oxå förstås:
http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236

Ha en toppendag!

Nu är fattigstugan utan varmvatten!

Imorse hände nåt underligt. Mion vaknade nån gång halv 7 å levde rövare som vanligt, jag slog på Nyhetsmorgon å låg å försökte vakna till liv, precis som jag brukar göra. Så efter ett tag, en ganska bra stund, somnar lill-killen om! Det har aldrig hänt förr..... självklart slog jag av tv:n å passade på å halvsova lite till :D

Strålande solsken idag igen, helt underbart! Men idag väntar vi nog till efter lunch innan vi går ut. Förmiddags-tuppluren funkar bäst hemma. Igår var prutten helt upp-och-ner när jag skulle försöka få honom å sova i Högdalens Centrum. Det var nästan så att jag ville lämna honom där å åka hem själv! Nej, så idag får han sussa hemma, sen äter vi lunch, sen får det bli en promenad.

Av nån mysko anledning har vi inget varmvatten (tur att jag badade Mion igårkväll) så det blir ingen dusch idag (vilket skulle behövts....). Det begränsar ju helt klart utbudet på genomförbara aktiviteter. man vill ju inte gärna träffa nån annan dödlig när man ser ut som och luktar skunk. Som sagt, promenad blir det idag.

Håll tummarna att solen fortsätter skina så Skansen-besöket blir av på fredag, det ser jag verkligen fram emot nu!

Klicka här också..... :D




Avslutar med morgonens bild.....

image85

Ha en underbar dag i solen!

Hjälp mej....

..... vinna resa! Vi sparar ju ihop till en utlandsresa till hösten/vintern.... men det vore ju rätt skönt att vinna den istället. Klicka på länken för å hjälpa mej vinna den!



Jag har varit lite lat....

Det var ett tag sen jag skrev nåt inlägg nu. Har väl varit lite lat... och haft lite för mej oxå.... I fredags åkte vi med Sebbe och Aldy och badade. Ja, alltså Aldy badade, inte vi andra. Vi satt och njöt på klipporna i solen. Vi lunchade också förresten, på det nya stället i Örby, kolgrillen. Suverän lunch, kanske inget man går till på kvällen, men 69:- för lunch med helt otrolig salladsbuffé, färskt bröd och dricka. Och maten var god. Men som sagt, när det inte är lunch var det rätt dyrt och då ingår säkert inte salladsbuffén som nästan var hela grejen.

I helgen har vi varit en hel del hos pappa, grillade i fredags kväll. Svärdfisk på grillen kan rekommenderas! och i lördags spelade vi mini-golf och sen gluttade vi på Melodifestivalen. Vilken flopp! Vilken bajs-låt som vann! Det var lite som Tobbe sa, hade Justin Timberlake sjungit den hade det säkert kunnat blivit en hit, men snubben kunde ju inte uttala några engelska ord ordentligt! Å vad pruttdåligt det gick för Sverige.... Gillar verkligen Europas befolkning sån sunkdåliug musik som kom före Sveriges å Islands bidrag, som jag tyckte var dom bästa.......

Idag var vi hos läkaren på Vårdcentralen nu på morgonen å kollade Mions ögon. Tårkanalerna säger dom fortfarande, men vi fick iaf droppar som ska hjälpa. Men han sa att det förmodligen kommer komma tebax fram tills dess att det växer bort. Hoppas iaf att dom här dropparna hjälper nu, så han slipper ha så jobbigt. Sen tog vi bussen till Högdalen å hämtade ut dropparna (datafel på apoteket inne på Vårdcentralen). passade på att köpa lite sommarkläder till Mion, shorts å kort-tröjor. Tänkte kolla på Gröna Villan www.gvbarnklader.com  om dom hade några sandaler till lill-prutten också, kan ju vara skönt för fötterna. Den här lille herrn svättas rätt bra om fötterna, även om det inte luktar nåt dock.

Åh, imorse passade jag på att filma lite när Mion kryper och går. Ska klippa ihop en liten film sen tänkte jag, om Mions första år, med alla utvecklingssteg å så där. Kan ju vara kul att se sen när han blir äldre. Förresten apropå det där med utveckling. En som jag gick i skolan med, som har en son som är en och en halv månad yngre än Mion säger att hennes unge går redan vid 6 månader. Kan det verkligen stämma? Vi som tyckte vår prutt var tidig som bara" går med stöd än så länge.........

image84
Passande tröja.... inte storleken då kanske.....


Lite blomster i en låda..

Igår var jag inne på jobbet och la in mitt önskeschema till augusti, fick ihop det rätt bra tycker jag. Men det återstår ju att diffa också, så ett par ändringar får man nog räkna med. Det där med att börja jobba igen kändes iaf inte lika avlägset längre när man hade fick ett schema i handen.

Mion skötte sej exemplariskt och charmade dom flesta. Tänk att ett litet barn verkligen kan få nästan alla att le. Dagen igår avslutades med en mumsig pizza hemma..... den var så j***a god! Nu säger Tobbe att vi faktiskt inte får äta skräpmat på ett tag (har kanske blivit lite mycket av det goda) men det tyckte jag lät jätte trist!

Idag gick jag och köpte mej lite trevligt grönt till balkonglådan. Hade tänkt gå till Blomsterborgen för jag tänkte att dom kanske skulle ha mycket kul där, men så var jag tvungen att slinka förbi Willys å köpa lite andra grejer så då fick det bli blommor därifrån. Blev riktigt bra faktiskt!

image82

Resten av balkongen får ni inte se, för den fixas till en annan dag. Ska köpa nån större sak att plantera i golvkrukan och nåt tjusigt att ha på väggen tänkte jag. Sen såg jag en rolig, färgglad typ trollslända på pinne som skulle va rätt kul att ha uppstickandes nånstans....

Är det förresten Eurovision Song Contest i helgen? Det vill man ju se... man jag fattar inte riktigt hur det funkar i år... hörde nåt om semi-finaler osv... det är ju bra mycket mindre intressant. Om det är det som är i helgen kan jag ju skippa det och så kan vi kanske gå ut å äta eller nåt istället. Lite Mongolian BBQ skulle ju inte sitta helt galet :D.

Natten var förresten helt vidrig, tror jag sov sammanlagt.... vänta ska vi se nu...... ingenting! Mion var helt upp och ner, skulle leka, somnade, vaknade, grät lite, skulle leka, grät lite, somnade, vaknade osv. Tobbe flydde ut till soffan den smitaren. Vi som varit så duktiga och inte "vällingat oss" alls på nätterna senaste tiden.... inatt bidde det tyvärr en flaska :(. Usch vad dålig karaktär man har när man är trött! Så alla håller tummarna att den kommande natten blir 30000000000672 gånger bättre... ok?

Nu ska jag dricka lite bubbelvatten..... Avslutar med en bild på Mini-Monstret:

image83

Tjing Tjing!

Idag sken ju solen.... lite grann....

Passade på att ta en promenad i det någorlunda ok vädret... man är ju knappast bortskämd när det gäller solsken. Traskade bort till Öppna Förskolan, där vi inte varit på 3 veckor nu. Otroligt mycket mammor och bebisar.... nästan för mycket. Men Mion börjar ju bli så pass stor nu så att man kanske inte behöver gå just på Bebis-gruppen, utan man kanske ska dit å kika nån "vanlig" eftermiddag istället. Men det var iaf en del barn i Mions ålder, eller närheten. Andra som kröp och traskade efter gåvagnar osv. Det var lite kul ändå.

På hemvägen stannade vi till på Willys och småhandlade lite. Man får ju erkänna att man inte är Sveriges rikaste just de här dagarna, så jag fick snällt hålla mej till inköpslistan fast de hade bland annat Soltorkade Tomater till superbra pris.... kanske kilar bort och köper mej en burk på onsdag när barnbidraget kommer :D.

Jag är sååå sugen på att skaffa mej en cykel, har inte cyklat sen jag var barn, men har fått för mej att jag ska börja med det nu. Cykla till jobbet ibland i höst sen, trampa iväg på dagsturer med Mion i en sån där barnstol bakpå pakethållaren.... Men vafan vad dyra cyklar är! Har hittat en jag skulle vilja ha, den kostar ca 2000 på Biltema, det är säkert ett superbra pris, men inget vi har råd att slänga ut bara sådär... får se om man hittar nåt på Blocket, annars blir det nog en sån här iaf:

image81

Tjusig va?

Imorrn ska jag in till jobbet och lägga mitt önskeschema.... hoppas jag kommer ihåg hur man gör! :D Ha en mysig kväll gott folk! Tjing Tjing!

Sumprunk-väder idag igen!

Ja, det är ju för jävla trist väder. Känns mer som höst än nåt annat. Kanske var så att det var sommar vi hade i helgen som var och att den var ovanligt kort i år. Så nu är det alltså höst igen.... hela vägen fram till november/december då vintern tar över igen. Nej fy fan! Då emigrerar jag till Kanarieöarna!

Det var iaf trevligt igår med lite kalasande för min kära make. Först kom pappa & Sebbe & Acke faktiskt, var ju kul att han följde med också tyckte jag. Sen kom min mamma & hennes sambo och till sist Bettina, Jeff & Christoffer. Muffinsarna räckte! Hade köpt lite chokladbollar och Bettina hade med sej en liten prinsess-tårta också. Vi hann aldrig äta något riktigt middag så fikat fick bli det vi stoppade i oss. Mådde lite småilla framåt kvällen..... samtidigt som jag var hungrig.... sugen på mat! Varm, salt och flottig mat. Pizza hade funkat! :D

Idag kommer en av mina arbetskamrater över på lite fika. Det ska bli superkul att träffa henne, var nu nästan ett år sen vi sågs. Hon har varit sjukskriven och alltså inte heller jobbat så hon har ju inte varit där när jag hälsat på heller. Passar ju superbra att hon kommer just idag när det finns fikabröd att bjuda på (inte så ofta vi har sånt hemma).

Skippade Sångpromenaden i morse också, det var ju inget för oss kände jag. Var ute en liten sväng ändå (i pissvädret!), gick bort till Time och köpte en liter mjölk och sen passade jag faktiskt på att köpa mej en favvo-macka på fiket här borta. Dom är så underbart goda.... Grovt bröd med Brie, Avocado, Soltorkade Tomater och lite sallad. Mmm Mmm Mmm! "Lånade" en hundring av Tobbes presentpengar. Han kommer bli lite småtjurig för det, men hon tar ju inte kort!!

Ne, nu ska jag köra ett parti Risk på datorn medan Mion sover.... men han vaknar väl sekunden jag sätter igång spelet.... nåja.... Tjing Tjing i Sumprunk-vädret!

image80
Måste ju såklart ha med en bild oxå! :D

Mmmmmumsiga Muffins!

Idag har jag rensat lite bland sladdar, spel och annat skräp inne i före detta datarummet, tillika blivande barnrummet. Har inte fått loss alla klämmor från väggen som internetkabeln satt fast i, men det får bli ett annat projekt. Nu har ju Tobbe kommit på att han vill ha kvar sin gamla dator vilket gör köpet av den bärbara till helt onödigt, pengar i princip kastade i sjön. Jag förstår att det är trist att den här makapären inte fungerar att spela ett dugg på, men å andra sidan, att ha kvar den var ju ett alternativ vi diskuterade från början.  Vi får se hur den soppan reder sej :D.

Jag och Mion tog en liten sväng in till söder, Muffinfabriken närmare bestämt, och införskaffade lite mumsiga muffins till kvällen. Från början var det väl tänkt att bara Tobbes familj skulle komma över och gratta honom, men det har nu vuxit en aning. Både pappa & Sebbe + mamma & hennes karl kommer över... får se om fikat räcker! Jag passade iaf på att fotografera underverket så att ni får se hur fruktansvärt goda dom ser ut. Synd bara att man inte ser hur stooooora dom är!

image78

image79

Nä, nu får jag nog ta en svängom med dammsugarn här hemma, drog upp en del undangömda dammtussar när jag fnulade med sladdar förut. Man måste ju ha rent och fint när svärmor kommer på besök! :D

Ha en mysig kväll så hörs vi imorrn istället! Tjing Tjing

Grattis Mitt Hjärta!

Hipp Hipp Hurra! Min älskade man blir lite lite äldre idag! Men fortfarande ung och färsk, min lilla boytoy! Men just idag blir det inget firande, Tobbe tyckte träningen var viktigare...... :S Men som det ser ut just nu kommer hans mamma & Jeff & Christoffer över på en fika imorrn istället. Jag kanske kan sjunga lite "Ja må han leva" idag iaf....

                    

                    

                    

Brottas man med nallen får man väl räkna med att nallen vinner ibland? Ger man sej in i leken får man leken tåla heter det ju!

Idag får vi se vad vi hittar på, har ingen koll på hur kallt det kommer vara idag, men värmen ska ju inte vara tillbaka än på ett tag, så nåt "sitta-i-solen"-väder blir det ju knappast! Skulle behöva skura lite golv här hemma, får se om orken/tiden räcker till till det....

image77

Ha en toppendag!

Man tror ju att det ska vara varmt när solen skiner!

Ja, tittar man ut genom fönstret blir man ju supersugen på att gå ut och sätta sej i gräset i slottsparken å bara slappa. Men sticker man bara ut näsan på balkongen så är det ju svinkallt! Men ut en sväng måste man ju ändå, går ju inte å bara sitta inne å uggla en hel dag.

Igår var jag ju en sväng på jobbet för en intervju som jag skrev om igår. Tobbe var hemma med Mion och allt hade funkat bra. Men intervjun drog väl ut lite på tiden och Tobbe ville iväg å träna så jag fick åka hem nästan direkt, utan att hinna prata med varken arbetskamrater eller ungdomarna. Det kändes lite trist. Men å andra sidan måste jag in nån dag här snart igen för att lägga mitt schema, då får jag se till att ha lite mer tid, så jag kan vara lite social då istället.

Idag är Mion mycket bättre, vilket såklart känns jätteskönt. Rätt snorig fortfarande men det kanske kan hålla i sej ett tag. Ska se till att få en kontroll tid på Vårdcentralen om ett par veckor iaf, så dom får kolla ordentligt att all sjuka och inflammation är väck!

image71
Hmm, du har nog missuppfattat hur man använder den där....

På fredag är det ju tänkt att vi ska med Oktobergruppen från Aff till Skansen, men som prognosen är nu kommer det knappast bli nåt Skansen-väder tills dess. I tidningen igår stog det att framåt fredagen skulle det vara grått, regn och typ 6 grader kallt.... inte så superkul väder att traska runt ute en hel dag i. Isf kanske vi passar på att gå till badet och bada lite. Har ju 2 kompensationsbad (från babysimmet, 2 ggr vi missade) som ska användas inom 2 månader från att kursen tagit slut, det är nog på håret att hinna använda dom nu.....

image72
Är det nåt bra på tv ikväll?

Imorgon fyller Tobbe år, sen är det äntligen slut på födelsedagsfirande i maj! I år köper vi inga presenter till varann. Vi har kommit överrens om att ekonomin inte tillåter några utsvävningar just nu när det finns en del hål att fylla ut om man säger så. Och pengar som blir över tänkte vi lägga på vpår vinter-resa istället, vilket iofs är nåt jag verkligen längtar till och ser fram emot. Men det är sunktrist att inte ge sin man nån födelsedagspresent! Kanske lite snabbt kan hitta på nåt som inte kostar nåt....

Nu ska jag gå å laga lite mat, ha en toppendag! Tjing Tjing!

image73
Så här ligger man stilla efter att man har ramlat och väntar på att nån kommer å plockar upp en å kanske tröstar å pussar lite. Även om man inte slår sej så blir man ju lite rädd.....


Och så var helgen till ända :(

image67
En av alla lära-gå-mokajänger! Man kan aldrig få för många av dom tycker Mion!

Helgen har varit helt underbar. Bara vädret har ju varit helt oslagbart! Riktig sommarvärme! I lördags var vi hemma hos Tobias mamma och käkade tacos. För en gång skulle var ju Christoffer där och man kan verkligen se hur de skiner upp i varandras närhet. Syskonskap är något verkligen speciellt, jag undrar bara hur jag hade varit utan Sebbe. Inte alls samma person antagligen......

image68
Sommarfin Pick-Nick-kille!

Igår var vi först en svöäng över till pappa som fyllde 52 år. Hipp Hipp Hurra för Gammelfar! Han var tyvärr supersjuk så vi vågade oss inte in i huset, men vi tog en fika ute på altanen istället. Det var supermysigt och gott med arracks-bollar & mandelkubb tyckte vi! Mion fick smaka lite på muffins och det var ju supergott.... men smuligt!

Sen tog vi en tur ut på Drottningholm och promenerade runt lite i solskenet. Vi var inte direkt ensamma kan jag meddela, men det är ju så superfint där ute! Rätt mycket äckliga Kanada-gäss dock, som jag ju helst av allt undviker. Jag har nån skum fobi för gäss, svanar och kanske till och alla andra fjäderfän med långa äckliga halsar! Hua! Mjukglass mumsade vi också i solen, men dom är bra snåla på glassen där ute. Kan dom säkert vara eftersom dom inte har nån konkurrens, men tacka vet jag superglassen inne i Gamla stan. Med nötkross!!!! Det är ju det godaste som finns. Tror det får bli en tur dit nästa helg!

image69
Fel håll!

Idag vaknade vi straxt efter 6, inte alls tillräckligt utvilade! Mion börjar bli bättre nu, som tur är, men han är fortfarande ganska snorig. Och ibland ser det ut som han har lite ont i örat fortfarande. Men idag är ju sista dagen på penicillin-kuren så han borde väl vara bra typ nu? Får väl kila upp till vårdcentralen imorgon om det är likadant då. Han äter iaf ordentligt igen och det känns ju oerhört skönt.

image70
Nu har vi börjat borstat dom små tänderna oxå!

I eftermiddag ska jag till jobbet för att träffa en ny elev jag ska ha hand om till hösten. Det är självklart alltid spännande ed nya elever men roligast är det att hälsa på alla gamla stjärnor. Var bra länge sen jag var och hälsade på nu, har varit så mycket annat sista tiden tycker jag. Tobbe har fixat så att han är ledig efter lunch så han kan komma hem och vara med prutt-killen under tiden.

Tobbe säger förresten att han från flera datorer haft svårt att se min blogg så som den ser ut hemma. På en dator är det bara vit bakgrund med text och hemma hos Tobbes mamma kunde man bara se vissa delar. Jag vet ju inte om det beror på struliga datorer eller sidan. Här hemifrån har jag aldrig haft några problem iaf. Ni får gärna skriva nån kommentar på inlägget om ni har några problem med att se bloggen. Är det min sida det är fel på måste jag ju ta å reda ut det.......

Nåja, ha en underbar dag, solen ska skina även om det kommer vara lite småkallt! Tjing Tjing!

Sångpromenad & Sömnlöshet!

Oj oj oj oj oj

Inatt fick man inte sova så mycket, bara innan Mion somnade hann klockan bli 12... och sen vaknade han MASSOR med gånger och var superledsen. Vet inte om det berodde på febern, som var fasligt hög igårkväll. Men nu idag verkar han iaf må mycket bättre. Piss och glad och inte alls lika snorig. Men vill inte alls äta. Har fått i honom en endaste falska välling på hela dagen, inget annat :(.

Imorse stack vi iväg "tidigt" för att hinna med sångpromenaden, tänkte kolla vad det var för nåt. Första tillfället var ju idag. Först hade vi en liten sångsamling inne i kyrkan, vilket var supermysigt, antagligen mest för att jag är så förtjust just i den kyrkan. Det är ju trots allt där Mion är döpt och jag och Tobbe gifte oss. Och så står den ju så fint där ute, upplyst mitt i mörkret på natten. Vi ser den ju från våra fönster och mest uppskattad har den nog varit från toalett-fönstret där den nästan varit min kamrat under mina nattliga besök där när jag var gravid.

Jag hade väl trott att själva promenaden skulle vara en sångpromenad (eftersom det heter så...), men efter samlingen gick man helt rakt upp och ner bort till en park i Solberga. Jag blev i ärlighetens namn lite besviken. Hade trott att man skulle stanna och sjunga om sådant man såg på vägen, det var så jag fått det beskrivet för mej iaf.

Väl borta i parken var det några som grillade korv, jag köpte mej en glass och satt där i solen en stund med Lina (& Adam) och sen tog jag en promenad ner till Willys (jaja, jag vet, stammisen #1!) och handlade lite ny frukost. När vi kom hem lagade jag mej lite lunch som nu intagits här brevid datorn. Ska prova om jag kan få lill-prinsen att sova lite nu.

image66
Haha knubbis, nu har jag dej!


Vill bara nämna en sak jag läste om i tidningen igår (köpte den i onsdags men inte haft tid att läsa förrän igår kväll) och som verkligen fick mej att må illa! Det här är faktiskt, i mina ögon, vidrigare än många av de andra hemska händelser som skakat Sverige den senaste tiden.... och det här har man inte hört nåt om alls! En 13-årig kille blev lurad till en lägenhet och svårt misshandlad i över en timme av 3 något äldre pojkar. Bland annat bröt de hans arm, slog honom med skärp och knogjärn, allt för en liten skuld på 70 kronor!!!! Misshandlen avbröts när en flicka kom in i rummet, hon kräktes av det hon såg! Killarna filmade misshandeln och spred sedan filmen, vilket visar på att de är stolta över vad de gjort. Antagligen tycker dom att dom är jätteballa. Eftersom pojken överlever och inte får några fysiska bestående men kommer de med all sannolikhet komma lindrigt undan. Det är så vidrigt att jag mår illa. De här äckliga ungdomarna kommer växa upp och vara medborgare i vårt samhälle, samma samhälle där min son ska växa upp! Ja, jag vet inte vad man ska säga, det här berörde mej verkligen, verkligen illa..... USCH!

Eftermiddag:

Nu har vi varit ute på långpromenad igen, var borta vid kiosken också och hämtade ut det nya paketet från Nalle Puhs Babyklubb. Den kan jag för övrigt verkligen rekommendera för alla andra bebis-föräldrar. Mycket bättre pris än tex Go´Boken (har vi oxå provat) och superfina grejer i varje paket! Helt klart värt varenda krona!

Mion sov hela promenixen idag igen, men sömn skadar ju knappast den som är sjuk. Jag kånkade tom upp vagnen för trapporna så att han skulle kunna fortsätta sova fast jag ville gå in. Men ungen vaknar självklart 5 minuter senare iaf. Det var tacken för det besväret det.

Vi har lekt en stund med en av gå-bilarna. Det är verkligen nåt Mion tycker är kul. Och så klart var Mamma Paparazzi framme med kameran:

image63
Tut Tut! Här kommer jag!



image64
Är det du eller jag som luktar?


image65
Vad ska vi leka nu då mamma?


Vi fick oss ett Öronbarn!

Igår, nån gång under eftermiddagen/kvällen tyckte jag att Mion blev mycket sämre. Han var otröstligt ledsen, verkade ha ont och började kännas varm. När han gråtit Non-Stop i över en timme kände jag att det var dax att åka till akuten. Tobbe var på gymet och hörde inte mobilen, men som tur var hade Sebbe tid att skjutsa in oss. Tack Sebbe! I väntrummet satt vi i över 2 timmar, vilket inte var så jättelustigt. Men jag tycker inte att tiden går så hemskt långsamt när man är på sjukhus. Personligen blir jag ganska lugn a att vara "på plats", man vet att hjälpen finns precis där om det helt plötsligt skulle krisa totalt. Jag är nog en av ytterst få människor som verkligen tycker om sjukhus!

Nåväl, när vi väl fick träffa doktorn kunde det, som jag börjat misstänka, konstateras att Mion hade öroninflammation. Igen! Han fick en antibiotika-dos där direkt på plats och vi var iväg nu på morgonen för att hämta ut den resterande kuren på apoteket. Passade på att avboka tiden vi hade där i luckan också. Och maken till snäsig kassa-tant få man nog leta efter! Hon blev skitgrinig för att vi inet avbokade 4 timmar i förväg, som man SKA göra! Det kunde väl för fan inte jag veta.... Och det var väl inte så lätt menade jag... det var ju sent igår kväll vi kom hem från akuten och tiden på Vårdcentralen var ju nu på morgonen. Hon menade då på att: "det finns ju telefonsvarare". Då menar kärring-stycket att jag ska gå upp halvvägs mitt i natten för å ringa å prata in på deras telefonsvarare...... "Jaja", sa jag, men menade egentligen: Det kan du glömma!

Nu vaknade den lilla sjuklingen. Dax att fixa lite lunch! Tjing Tjing (och Puss på dej Älskling! Jag vet att du läser!)

image62
Alltid ett leende på läpparna, hur sjuk man än må vara!

Nu funkar det!

Har varit ute på superpromenad. Gick bort till Nordea i Västberga och satte in lite pengar. Sen tog vi vägen genom Solberga ner till Älvsjö Station och därifrån till Willys för att handla lite bröd + toapapper, sen hem. Det hela tog ungefär 2 & en halv timme. Lite lagom sådär :D:

Mion sov hela tiden, vaknade först när jag skulle betala inne på Willys, så han fick sej en rejäl susse-paus. Det kan han ju behöva, den lilla sjuklingen. Hon ringde förresten från Vårdcentralen och gav oss en tid imorgon bitti. Men jag funderar på att avboka den, Mion är mycket mindre snorig när vi är ute i friska luften, hade det varit pollen-allergi hade det ju förvärrats. Så jag antar att det är en förbannat envis förkylning bara.....

Jag fick ordning på Youtube också till slut, så här kommer länkarna:

Mion kryper: http://www.youtube.com/watch?v=x8R_dbx4yhE

Mion vinkar: http://www.youtube.com/watch?v=gLKGZgaSsnw

Och så avslutar jag detta inlägg med en bild på den snoriga ungen (vem annars?).

image61
Leva rövare kan man faktiskt även om man är lite sjuk!


Krångel med Youtube...

Kameran har ju mer eller mindre blivit min allra käraste ägodel. Det går inte en dag utan att jag trycker upp den i ansiktet på min son.... ett antal gånger! Då och då försöker jag fånga lite utveckling med videoklipp också, så finurlig är min lilla kamera att det klarar det också! Har redan lagt upp lite grejer på Youtube & Facebook, bla Mions gapflabb och hans kryp/hasande-teknik. Nu, sista veckan, har han däremot bytt ut den tekniken och kryper som "vanliga" barn enligt konstens alla regler.... oftast. Fånga så klart det med kameran igår, + en snutt med det allra senaste lille herrn har lärt sej; nämligen att vinka! :D

Men nu kommer jag inte in på Youtube för att lägga upp klippen.... jag är 99% säker på användarnamnet och lösenord har jag inte så supermånga olika att välja mellan, men den envisa sidan vägrar släppa in mej. När jag ber att få lösenord skickat till min e-mail säger den att: "Jo, visst, det fixar vi!", men inget mail dimper ner i Inkorgen.... mycket suspekt! Nåja, jag fortsätter undersöka detta problem under dagen och återkommer med länkar till klippen när det är klart. Håll istället tillgodo med en bild jag tog igår:

image60

Idag är det tyvärr fortfarande snorigt, det var en jäkla envis förkylning det här. Den jag hade gick ju över på typ 2 dagar så man undrar ju om det verkligen är samma som skrutten åkt på. Ringde och pratade lite med Vårdcentralen igår, sköterskan jag pratade med tyckte det lät lite som allergi iom att han inte är dålig för övrigt. Ingen feber eller så. Det är bara näsan som rinner och ögonen som kliar..... Men "yttre" allergier är väldigt ovanligt hos så här små barn. Hon skulle iaf rådgöra lite med en läkare och sedan höra av sej senare under dagen, men det gjorde hon aldrig.... Får väl anta att hennes läkarkompis inte tyckte risken för allergi var så jättestor.

Nä, dax att klura lite med Youtube igen. Tjing Tjing!

Så var det morgon igen...

Natten har varit helt ok. Lille herrn har sovit mestadels i sin egen säng och fått välling en enda gång. Tror att han förutom det vaknat ännu en gång då det gått att trösta och få att somna om ganska snabbt.... men jag är ju i ett dimmigt töcken där på natten när jag går upp och duttar i rumpan eller lyfter över till vår säng.

Snoret rinner fortfarande på rätt bra så vi får se vad vi kan hitta på idag. Iofs verkade andningen lätta något när vi var ute igår så det är kanske bra att vara ute i friska luften, får se om det blir nåt trevligt promenadväder lite senare. just nu är det rätt mulet, ser ut som att solen inte gått upp riktigt än.

image59
Jaha, vad ska vi ha till frukost idag då?

Är så glad att jag till slut fick till en egen design på bloggen. Det är ju inget märkvärdigt det här, men det är ingen av standarsmodellerna och det var ju det jag ville få bort egentligen. Sen gillar jag ju dom här färgerna :D

Skulle förresten behöva införkaffa nån typ av kylväska att ha med mej ut på varma sommardagar. Förhoppningsvis kommer vi ju spendera en stor del av sommaren utomhus och ha med matsäck på våra äventyr. Vet inte riktigt var jag ska leta.... nån som vet så får ni gärna tipsa. Det ska vara nåt litet och gärna billigt!

Det får bli allt för den här gången..... Tjing Tjing!

Snorunge :D

Imorse levdes det rövare redan klockan 6, det vara bara till att gå upp och fixa med frukost. Morgonrutinerna blev lite smått rubbade med sovpauser osv, men vi var mer eller mindre i fas igen till lunch-tid. Sista dagarna har Mion blivit mer snorig så det blev ingen tripp till Öppna Förskolan den här veckan heller :(. Tror inte alla de andra bebbe-mammorna skulle gilla mej så mycket om jag kom dit med en söndersnorad bebis och satte han brevid deras små ögonstenar. Man blir ju så otroligt basselusk-paranoid när man är förälder till en liten bebis. Bara nån råkar nysa i närheten vill man stoppa in sin lilla i en skyddande plastbubbla och sen (eller först!) tjonga till den jäveln som nös hårt som satan.

Nej, som sagt, ingen ÖF, istället tog vi en promenad till ReAgera för att lämna tebax TENS-apparaten som jag fick låna för att testa om den gav nån lindring till min onda rygg, vilket den alltså inte gjorde. Min sjukgymnast kom gående i korridoren så jag fick ett litet snabbt gratis-besök oxå. Hon tyckte inte vi behövde boka nån ny tid eftersom jag inte har ont längre och jag sköter mina övningar som jag ska (hmm.....). Jag ska istället höra av mej om/när jag känner att jag behöver.....

Sen gick vi till Willys och småhandlade lite, passade på att köpa en ny nappflaska nu när Tobbe inte var med... det har blivit min nya last helt klart. Nappflaskor och barnmat. Jag älskar å stå å kika på barnmatshyllorna och välja ut sånt som låter gott. Längtar till Mion blir 8 månader, då finns så mycket mer att välja på! Och flaskor, det går ju faktiskt ett par om dagen, så det är knappast onödigt. Man kör ju inte diskmaskinen för att man behöver en ren nappflaska, och handsiska är väl inte direkt det roligaste jag vet. Och så är dom ju så gulliga! Vi kör på Bambinos nappflaskor, snart har vi alla Alfons-motiv :D

image58
Lite säkrare? :D

Min pappa köpte förresten en sån där baby-hjälm (kallas Pannband i baby-butikerna eftersom de inte får kallas hjälm) till Mion i helgen. Den var rätt mycket för stor, det är väl inte så vanligt att så små knoddar som han klättrar och far och slår sej så vansinnigt, dom brukar nog vara lite större när de börjar upptäcka världen. Sen är det knytband under hakan, är inte det jättekorkat? Mion drar ju i snörena och försöker få loss den. Skulle det inte varit bättre med kardborreband eller nån typ av knäppnings-anordning? Kanske får uppfinna en sån nu när jag ändå ska uppfinna en kaffemuggs-hållare till barnvagnen (jaja, jag vet att det finns, men inga bra! Jag ska presentera min mugghållare så småningom här i bloggen....).

Tobbe är och tränar (som vanligt!), Mion tar en tupplur (behövs!) och jag har långtråkigt (inte ovanligt!). Har nyss tryckt i mej en hel chokladkaka... vilket var helt jävla onödigt och superdumt. Jag försöker ju gå ner i vikt! Usch vad korkad jag känner mej..... Blääää

Härligt med långhelg! :D

image57
Mammas hjälp-reda tömmer diskmaskinen :D

Ja, helgen har verkligen varit superhärlig. Inte för att det jag just nu har något arbete att vara ledig ifrån. Jag brukar säga att jag har världens sämsta anställningsavtal och helt klart världens sämsta lön. Det är ju verkligen ingen semester att vara föräldraledig! Och varför i helvete kallar man det föräldra-LEDIG??? Vad är det för ledigt med det? Man "jobbar" verkligen dygnet runt, här är det inte tal om varken veckovila eller dygnsvila inte. Och lönen är ju sunkdålig! Även om man tar dagar/betalt för 7 dagar per vecka!

Men för att återgå till det här med varför det varit härligt med långhelg. För mej är det så skönt att ha Tobbe hemma. Jag värdesätter verkligen varenda sekund vi har tillsammans, för dom är tyvärr inte alltför många med jobb och träning och annat skit som ska in i veckorna hela tiden. Att få vara tillsammans, men också att få lite avlastning här hemma.... det är verkligen guld värt. Så för jag är glad när Tobbe är lite ledig! Torsdagen (Första Maj) jobbade han typ en halvdag extra. Vi behöver ju pengarna just nu, så när chefen frågar tackar man ju inte nej...... även om man vill....

I fredags grillade vi hemma hos pappa (igen). Sebbe fyllde år, hipp hipp hurra för gamla bror min! Han fick en Draught Master av oss allihop, hoppas han blev glad för den, lite svårt att utröna :). Efter grillningen dracks det lite öl och vi spelade Risk. Det var faktiskt jättetrevligt och kul.... även om jag blev utslagen först av alla :(. Och en och en halv öl fick jag i mej. Dom första på ett och ett halvt år! Kände i ärlighetens namn av den lilla slurken alkohol och blev lite röd om örona :D.

Igår var vi hemma hos Bettina & Jeff på middag (blev en öl då också tihi) och vi tittade lite på Körslaget efteråt, till Tobbes förtret.... han blev lite tjurig att han inte fick se hockeyn så han gick och satte sej vid deras dator och var osocial. Tyvärr var inte Christoffer där nu i helgen heller, vi lyckas alltid missa honom. Men jag tyckte vi skulle försöka ses nästa helg igen när han är hos dom.... Annars fyller ju Tobbe år snart, då får vi väl bjuda över dom på middag eller fika..... Mumsig tårta kanske.....

Idag var har vi varit ute en sväng, snart ska vi brumma över till mamma på lite fika. Sebbe ska hämta Aldy där, han har varit med mamma & Svempa på deras land över helgen och fått sprungit av sej i skogen. Det har han nog mått bra av! Sen skyndar vi oss över till pappa och kollar fotbollen & käkar pizza (gissar jag om jag känner det här sällskapet rätt.

Ja, det var den korta, smått röriga summeringen av familjen Kirstans helg. Tjing Tjing!

Fotodagboken......

Ja, man kunde ju ganska snabbt konstatera att nån världsmästare på Fotodagböcker var jag ju inte! Dagen igår började ju bra, och ambitiöst! Men när vi skulle gå hemifrån så glömmer jag ju självklart kameran! Nåja, en lite halvdan Fotodagbok bidde det ju iaf. Här är resultatet:

                              
Kl. 6.30 tycker Mion att det är dax att vakna och lever rövare i sängen medan mamma försöker vakna till liv och slöglor på Nyhetsmorgon.

                    
Kl. 8.00 äter vi frukost. Idag serveras det mumsiga smörgåsrån och gottig gröt! Bäst blir det förstås om man får äta själv!

                             
Kl. 8.30 är det dax för lek. Just nu ska det klättras på ALLT! Och ramlar gör man hej vilt, inte bara en gång om dagen får mamma plocka upp och trösta...

                   
Kl. 10.30 och hög tid för lite för en liten tupplur, en halvtimme senare = full fart igen! Klättra kan man ju faktiskt göra i sängen också!

                             
Kl. 12.00 äter vi lite lunch. Idag blev det kyckling, som i ärlighetens namn var sisådär populär. Men tugga på skeden kan man väl göra iaf.

                             
Kl. 13.00 gör vi i ordning oss för att gå ut. Mion passar på att hälsa på hos nallarna mitt i klädbytet :) Pappa blev lite lagom arg när han såg den här bilden, Mion sitter själv på hyllan med nallarna.... tihi.

                             
Kl. 15.00 är vi tillbax från promenad och BVC. Glömde ju kameran! Men här är vi på balkongen, med BVC-kortet där det numera står att lill-prinsen gått upp bra i vikt vilket gjorde mamma jätteglad!

                        
Kl. 17.00 kommer pappa hem och busar med oss! Det är dagens höjdpunkt! Pappa vill gärna ligga och mysa med Mion lite, men det har lille herrn inte tid med.... busa var det ju!

                             
Kl. 20.30 efter gröt och välling är det Gonatt Gonatt! Nja, leka lite först kan man väl få göra......

                    

RSS 2.0