En kul idé jag fick idag:

Kom på det här idag, svaren ska sparas och plockas fram om en si så där 18 år, så får jag se då hur många rätt jag hade. La upp den som enkät inne på Aff oxå.... här kommer mina egna svar:

* * Mamma Siar = FramtidsEnkät * *

1. Kommer barnet (alltså oktober-barnet) få några fler syskon, om ja, hur många & kön?
(äldre syskon räknas så klart inte här.... det är ju inte att sia!)
- Ja, det tror (hoppas) jag nog. Gissar väl på en lillasyster då...


2. Vilka / vilken fritidsaktivitet eller sportgren kommer barnet att syssla med under skolåren?
- Fotboll


3. Barnets starkaste ämne i skolan kommer vara:
- Gymnastik eller kanske bild


4. Barnet kommer att ha talang för (tex rita, sjunga, dansa, språk osv):
- Om han tar efter mej så kanske han blir duktig på att rita/måla


5. Barnets bästis kommer heta:
- Adam eller Alexander eller kanske Elias


6. Barnets första kärlek kommer att heta:
- Alva eller Nova


7. Barnet kommer välja följande typ av inriktning på sin utbildning (typ gymnasiet):
- Samhällsinrikting eller nåt med idrott


8. Barnet kommer att börja jobba som eller vilja börja jobba som:
(beroende på hur tidigt du kommer vilja rätta dina svar...)
- Nåt med människor, kanske med barn/ungdomar precis som jag, min pappa & min bror, det verkar ju gå i arv i vår familj ;)


9. Högst upp på barnets önskelista flera år i rad kommer att vara:
- En hund kanske, om vi inte skaffar en ny när vår gått bort


10. När jag läser dom här svaren om 18 (?) år kommer jag att tänka:
- Men ÅH vad roligt att läsa! Men OJ vad fle jag hade hahahaha....... :D

* * *


Go´kväll mitt herrskap!

Imorse var vi iväg till husläkaren som skulle kika på Mions ögon eftersom det där med trånga tårkanaler inte fixat till sej ännu. Precis som väntat blev det remiss till ögonläkaren för vidgning/spolning. Jag är inte helt med på vad det är, det kallas olika beroende på vem man frågar. Enligt läkaren går man in med en kanyl i kanalerna och spolar. Frågade såklart om det gör ont och fick ett lite osäkert svar. Kanske görs det under lokalbedövning.... ok.....

Nåja, det lär ju dröja innan remissen kommit fram och vi blir kallade, så det är ingen anledning att oroa sej över det ännu.



Ikväll nattar Aldy över hos min pappa, han kände sej lite ensam. Fast mest tror jag det var för att avlasta oss lite om jag ska vara ärlig. Och imorrn bitti lämnar Tobbe in bilen för lite fix, får se nu hur länge vi blir utan bil. Kan bli lite kämpigt till och från, kom på alldeles innan Mions läggtid att vi nog borde handla innan vi blir av med bilen, så vi brummade iväg och halv-storhandlade.....

Mår lite bättre idag iaf, fortfarande snorig och slemmig i halsen, men inte alls lika hängig. Mion verkar oxå bättre, snorar mycket mindre, men blev itryckt lite Nezeril innan nattning bara för säkerhets skull.

Nu ska jag logga in och spela lite tänkte jag (WoW) och sen är det sängen som gäller för mej med.

Natti Natti alla Halloween-spöken!

* * *

Sjuk IGEN, 10:e (?) ggn på ett år eller nåt!

Så blev jag dunderförkyld, min enda lediga helg till ära! Vilken otrolig jävla otur man  har! Ursäkta svordomen, brukar ju krusidulla till alla fula ord för att dom ska vara lite mer ok här på bloggen, men alltså det här förtjänar en svordom.... Inte bara en heller....

Har alltså inte orkat engagera mej i så där supermycket, så jag har heller inga spännande avslöjanden att komma med tyvärr. Kan istället bjuda på lite bilder tagna under de gångna dagarna:


Mion testar sin alldeles egna ryggsäck! Stora killen!


Nästan dax för skol-start va?


Upptäcksfärd: En hel tunna med Aldy-prylar! Spännande!!


Aldy säger: Men det där var ju mina grejer jöh!


Världens ledsnaste, helt klart!


Glad igen när man får sitta hos pappa vid datorn!


Woooooooooooooooooooooooooow, vilken grej!

Å där var dom, alla mina 3 killar! Fina va?

Idag mailade jag förresten kö-tanten igen. Hon nämnde 3 förskolor där det kunde finnas plats till januari och som eventuellt kan vara någon av dom ställena vi blir erbjudna plats på. Av dessa 3 låg 2 så pass illa till att jag skulle behöva ta 2 olika bussar för komma till, känns ju inte så där jätteskoj. Den tredje förskolan ligger på någorlunda gångavstånd, iaf dagar med fint väder så man mår helt tipp topp, men även med "bara" en endaste busstur för att ta sej till. Jag mailade henne och frågade om man kunde få önska bland dessa om de var de som var aktuella. Jag ville ju inte lägga till ngn av dom i bland våra val för då skulle vi förlora vår kötid. Men eftersom vi bara hade 4 val la hon till den förskolan som vårt 5:e val, vi behöll vår gamla kötid på de övriga alternativen och fick kötid from idag på det sista alternativet. Det var ju snällt! Får se vad det blir i slutändan.... Gick in och tittade och till den här sista förskolan nu ligger vi på 25:e plats och hela 5 ungar önskar plats i januari, så många platser kan dom väl änså inte få lediga..... Känns inte direkt som att det löste sej iom det här.... men men..... Håll tummarna!!

Varit hemma från jobbet idag och blir det åtminstone imorrn med.... Både jag å Mion snorar nåt otroligt, vi har redan gjort av med ett helt packe toapapper bara sen vi blev sjuka..... Ett nytt packe införskaffades idag, får se hur länge det räcker...

Ha det toppen alla frisklingar! :D

* * *

4 i familjen.... igen

Idag har min älskade Aldy flyttat hem igen. Berättade ju i nåt tidigare inlägg att vi skulle ta tillbax honom när Gunilla flyttade, vilket var idag (eller snarare inatt kanske). Hoppas Gunilla får det bra i nya lägenheten och att pappsen får det ännu bättre själv. Självklart hoppas jag innerligt att han träffar en ny flamma snart, det kan han behöva :D

Själv jobbar jag på, upp en läskigt tidigt morgon imorrn igen, men sen ska jag faktiskt vara ledig en hel helg! Yeeeey! Fast imorrn blir det äääääännu tidigare än vanligt, för nu har jag ju gammelgubben som ska ut en sväng på morgonen.... Gäsp!


Gammelfarbror Aldy som flyttat hem igen.....

Gonatt alla superhjältar i världsrymden. Hörs i helgen!

* * *

Alla har vi våra sidor :)


Arg!


Glad!


Tiger!

* * *

Idag har vi varit hemma hos Lina & Adam å lekt. Mion röjde som vanligt, totalt oblyg såklart. Adam däremot undrade nog mest vad det var för nåt som plöjde fram genom hans leksaker, i hans hem! Långhårig och ljushårig hade han blivit, Mions lilla polare. Trevligt hade vi iaf. jag håller tummarna att dom får en av 3:orna här i huset som tanten på Wallenstam sa att dom skulle lägga ut snart. Det skulle tydligen vara besiktning av dom först innan hon kunde lägga ut dom, men en av dom ser ut att vara mer eller mindre tom redan, så vi får väl hoppas att det blir snart. Och att Lina + family får den! Skulle ju vara apskoj att ha dom som grannar, och killana skulle få leka bra mycket oftare.

Uppdatering ang. dagis-dilemmat. Jag mailade både tanten på stadsdelsförvaltningen som har hand om den kommunala kön och föreståndaren på Helge/vansö (den privata förskolan i Örby som vi oxå är intresserade av). Kommuntanten fick frågan om hur det såg ut för oss till januari då vi vill ha plats och om vi nu får plats på nån av förskolorna i Solberga (som vi helst inte vill) får vi i så fall önska vilken av dom vi vill ha plats på. Privat-dagis-tanten fick frågan om hur det såg ut i deras kö, knökfullt till årsskiftet samt hur många före Mion. Ingen av damerna har dock behagat svara på mina mail...... Återkommer med ny update när jag har ny info.

Ridningen med jobbet i lördags gick strålande, var skitkul att vara i ett stall igen, och ännu kuligare att sitta på en hästrygg igen. Men uj uj vad ovan man var, inte kunde man tro att jag haft häst i halva mitt liv.... Tur att min oerhört hästvane kollega var med! :D

Imorrn är det dax för jobb igen, jobbar tisdag - fredag denna vecka. Min enda hel-lediga helg kommer nu till helgen.
Den ska vi njuta av!

Slutligen.... min stackars man fick sej ett rejält migrän-anfall igen! Rätt läskigt när han får det faktiskt, tappar syn och tal och minns inte vad folk heter till exempel. Bidde sängliggandes i mörkret här hemma. Som tur var fick han några starka piller av "Världens Snällaste Jeff" (!) som faktiskt hjälpte. Han har oxå ringt till Vårdcentralen och bett att få träffa en läkare för att få recept på nåt liknande själv... kan ju vara bra nästa gång det händer. Håll tummarna att det dröjer lääääänge tills dess .....

Kram på er!

* * *


Heja Alice!

Sitter å gluttar på Idol (och halvsover) och fy fäen vad bra hon är Alice! Hon kommer ju vinna hela skiten! Det måste hon göra!!!




För övrigt jobbar jag på, helhelg igen denna helg. Jobbar jag verkligen "bara" 100% ?? Ibland undrar man. Men nästa helg ska jag iaf vara ledig. Uj uj så skönt det ska bli! Kanske skulle man passa på att gå ut och ta sej en liten öl då för en gångs skull, var huuuuuur länge sen som helst! Nån som känner sej sugen på att göra mej sällskap så hojta till!

Imorrn ska vi iväg med jobbet och rida för första gången, hoppas innerligt att det hela går smidigt och att tjejerna får superkul så att det blir en fast aktivitet hos oss... Är bra länge sen jag pysslade med hästar nu, undrar om jag kommer ihåg hur man sadlar? Hahaha... Vi ska nämligen sköta allt själva, hyr bara själva hästarna och ridhuset. Jag ska ha hande om detta tillsammans med en kille på jobbet som har ännu mer hästvana än mej, och som dessutom håller på med hästar även i "nutid". Idag var han hemma sjuk, så ett tag var det lite svettigt när jag inte visste om han skulle komma imorrn.... klarar jag hela kalaset själv? Men jodå, han kommer imorrn. PUH!  ;)

Nu börjar det där skitprogrammet på 4:an som jag inte tål.... sån där halvtaskig fjäs-humor är inte alls min grej. Men den här kör dom utan den där blonda bruttan iaf, henne är jag total-allergisk mot! Men iaf, det ska jag ju inte se iaf, så det är dax att göra sej redo för sängen.....

Natti Natti!

* * *


Sugen på godis?


Här är jag igen!

Nu blev det så där många dagar emellan inläggen igen... men så är det ibland. Har jobbat hela helgen och igår kväll. Var en lugn helg eftersom många ungdomar åkte hem. Vi kom iväg till Cosmonova i söndags och kollade på Sea Monsters 3D vilket var riktigt häftigt. Men för övrigt är det rätt mycket på jobbet just nu, dock inget som jag inte klarar av! :D

Imorse var vi en sväng på Öppna Förskolan och Mion röjde hej vilt. Han är verkligen en "dagis-unge"! Man kan ju se lite vilka barn som verkligen passar för dagis, andra passar bättre hos dagmamma. Mion trivs verkligen som fisken i vattnet där på Öppna Förskolan i den stora lokalen med massor att göra och leka med och massor av barn! Så dagis är helt klart det bästa alternativet!

Vi tackade ju till slut nej till dagmamman och avvaktar til januari istället och hoppas på att få en bra dagisplats då. Ser dock inget vidare ut när man går in och kikar på kön på nätet... Så vi får se vart vi hamnar. Tyvärr kan vi inte skjuta upp det nåt mer sen eftersom vi inte kommer ha så många dagar kvar, så till januari får vi nog ta det vi får. Dagmamman finns kvar som nödlösning också, om hon inte hinner ta in nåt annat barn, vilket jag inte tror.... Men lite sunkigt känns det ju att vi kommer få ta nåt vi kanske inte trivs med och sen behöver lill-pruttis byta och skolas in på ett nytt ställe sen när vi får en plats vi verkligen vill ha..... Nåja, håll tummarna att vi får nåt av våra önskemål till januari!

Helt ljuvligt att sova middag med mitt lilla monster idag! Blir samma lika imorrn :D

Kram på er!

* * *

Lovis Underbara Vaggvisa!

Har försökt mej på att sjunga den ibland för Mion, men har inte riktigt fnulat ut vad det är för text egentligen. Så hittade jag den på nätet idag, nu ska den bara övas in oxå. Tycker den är så mysig!

LOVIS VAGGVISA:

Vargen ylar i nattens skog,
han vill men kan inte sova.
Hungern river hans vargabuk,
och det är kallt i hans stova.
Du varg,du varg,
kom inte hit,
ungen min får du aldrig.

Vargen ylar i nattens skog,
ylar av hunger och klagan.
Men jag ska ge'n en grisasvans,
sånt passar i vargamagar.
Du varg......

Vargen ylar i nattens skog,
och hittar sig inget byte
Men jag ska ge'n en tuppakam,
att stoppa ner i sitt knyte.
Du varg....

Sov, mitt barn, i bädden hos mor,
låt vargen yla i natten.
Men jag ska ge'n en hönsaskank,
om ingen annan har tatt'en.
Du varg....

* * *

Sååå trött!

Skulle kunna slockna som ett gammalt urbrunnet ljus nu, men kämpar för att hålla mej vaken till Greys! 1 timme kvar bara! Men åååååh vad sängen suktar! Glääää vad trött jag är.....




Mina 3 förmiddagspass på raken avklarade.... usch vad jag ogillar dom! Nåt enstaka sånt pass typ per vecka funkar, men 3 på rad, HUR TÄNKTE JAG NÄR JAG LA SCHEMAT????? Nåja, nu får jag vara ledig i 2 dagar, sen är det jobb hela helgen som gäller. Men inte så vidrigt tidiga mornar iaf som tur är!

Och så har jag betat av ett till måste redan denna vecka, min rotfyllning är äntligen helt klar (och jag är fattigare...). Känns skönt att till slut fått det fixat. Har skjutit på det lite väl länge!

Det får bli allt för idag, har inte riktigt energin att författa ihop nåt mer trots att det finns en massa mer jag gärna skulle vilja berätta... tror jag.... minns inte.... så trött.... orkar inte tänka..... Zzzzzzzzzzzzzzzz

* * *

Färdig-kalasat för den här gången!

Igår hade vi alltså vårt alldeles första barnkalas, och även om vi verkligen inte körde nåt avancerat så blev det verkligen lyckat och minnesvärt. Mion fick vara i centrum hela tiden och det njöt han ju av såklart! Och så fick man ju mumsa på smarrig tårta, släbbig kokosboll och roliga kakor, så det kunde ju nästan inte bli bättre..... jo förstås, om man skulle fått en massa presenter oxå...... och det fick man ju!!

Allt det här fanns i lill-monstrets paket:

En stor och fluffig sacco-säck
En rund och go´mjukis-tiger
Regnkläder och stövlar
Vinteroverall och mössa
3 tröjor och 1 par brallor
En sparbössa i form av en bil med peng i
Härligt mojsiga fingerfärger och stora papper
Ett leksaks-flygplan med gubbar och annat skoj
En tågbana med massa tillbehör
Ännu mera skojsigt Duplo och låda att ha all bitar i
En fin bok om Mamma Mu
Bajen-tandborste, haklapp, reflexväst och t-shirt
En alldeles riktigt (!) el-bas i barnstorlek
En massa slantar som ska in på Mions sparkonto

Och så en MASSA uppmärksamhet såklart! Helt klart bäst av allt!


Ballonger är ju faktiskt roligare än paket!


Mmmm.... den här tårtan var ju supergod!


* * * * * * * * * * *



Mion Picasso?


Den första målningen!


Idag var vi ju självklart supersugna på att testa fingerfärgen och det var verkligen på tiden att Mion skapade sitt alldeles första konstverk!



Och så passar vi på att mysa lite framför tv:n medan mamma fixar lunch!

* * *



Hipp Hipp Hurra

För det lilla monstret Mion idag! Så har då min lilla pruttis officiellt gått från bebis till barn och vi har faktiskt en ett-åring här hemma! Ja må han leva, ja må han leva.............. ut i hundrade år vet jag väl inte, men bra mycket längre än sin mamma iaf!

För ett år sen, efter 3 vidriga dygn på väg, föddes äntligen ungen som vänt hela vår tillvaro upp och ner. Visst har vi gråtit ibland, men skrattat desto mer. Visst har vi undrat vafan vi gett oss inpå, men den otroliga kärlek man känner för sitt barn överväger allt!


Alldeles alldeles ny!


och så ett år senare, kan man tro att det är samma unge?

MAMMA <3 MION

* * *

RSS 2.0