BVC-besöket idag:

Bara bra, allt ser toppen ut! Härligt va?

Pruttisen väger nu: 8810 gram

och är 71 cm lång.

BVC-tanten testade lite grejer på pruttisen, pincett-grepp, klappa med klossar tex. I utveckling ligger han som en 10 månaders! Han har bråttom min lille grabb! Men börja gå, det vill han inte riktigt än, hur mycket vi än lockar och lurar. Fegisen!

Nästa besök till BVC bli den 12 augusti (ngt sen 10 månaders koll) med läkarbesök, då kommer vi få träffa Mions nya läkare, vi har nämligen bytt. Tyckte den vi hade var så nonchalant och lite läbbig. Så nu tog jag den kvinnliga som finns där. Hon verkar så mysig och inbjudande mot barnen (har sett när hon tagit emot när man suttit och väntat i väntrummet).

Jag har kommit på att jag skulle vilja ha ett par Buffalo-skor igen! Jo, jag vet att det är super-ute och bla bla bla. Men jag tycker dom är skitsnygga, kan inte hjälpa det. Och mina Buffalos har varit dom skor med överlägset högsta kvaliten av alla skor jag nånsin ägt! Dom var ju typ i nyskick efter flera år. Helst av allt skulle jag nog vilja ha mina gamla, den färgen finns nog knappast att få tag på, men jag tror nog att jag övertalades att kasta dom när vi rensade det gamla källarförrådet inför flytten. Så jävla dumt! Ska iaf ta en tur ner till källaren och leta lite när jag får tid (och sällskap för jag vågar inte vara där nere själv) och leta, har jag tur kanske jag var så smart så jag sparade dom. Annars blir det till att köpa nya. Vet inte om dom fortfarande finns att köpa i dom affärerna jag minns hade dom i Sthlm. Annars kan man köpa på internet eller i Tyskland, så i värsta fall får jag kansk vänta till i december när vi ska ner till Berlin. Dom här färgerna (av dom som fanns på hemsidan) kan jag tänka mej:

    

Jag kommer antagligen vara ganska ensam om att ha Buffalo-skor igen och säkert få en del lattjo blickar. men det ger jag blanka fan i, dom är ju supersnygga. Och såååå JAG!

Hoppas det blir bättre väder imorrn så man kan vara ute lite grann. Idag var Tobbe iväg och köpte en barnbärstol som vi är ivriga att få testa. Det funkade ju inte längre att bära Mion i selen, och Tobbe vill gärna kunna sticka ut å gå med Mion när han är pappaledig, utan att släpa på vagnen. Då tyckte vi dom här bärstolarna var perfekta. Och så har Babyproffsen kampanj på dom just nu (visserligen bara i Lime eller Camoflage-färgerna) så det var nästan halva priset! Hur bra som helst! Så här ser bärstolen ut:



Som ni ser bidde det den Cammo-färgade. Var faktiskt ren tur att vi fick tag på en! Var inne i fredags på Babyproffsen på söder, då var dom helst slutsålda, dagen efter att dom börjat med kampanjen, skulle komma in nya denna vecka. Tobbe ringde idag, då hade dom fått in dom idag, men slutsålt IGEN!! Han ringde dom i Länna, dom hade bara en enda i Cammo sa dom å att det inte var kampanj på den, utan bara på Lime, då sa han att det var Cammo oxå, det hade ju dom på söder sagt. Så då ringde dom från Länna dom på söder å kollade å vi hade ju rätt. Så dom la undan den dom hade å så kunde Tobbe åka å köpa den! Flax va?

Oj, vad mycket det blev idag då.... men en grej till bara, hittade en helt underbar bild i kameran nu när jag skulle föra in bilden på bärstolen på datorn.



Vi har ju verkligen världens vildaste bebbe här hemma, inte stilla en sekund. Men lägger man honom platt på rygg på golvet så kommer han ingenstans. Hahaha är det inte underbart kul. Ungen kan rulla, och krypa och allt möjligt, men lägger man han på rygg på hårt underlag så är det ungefär som med hajar, dom hamnar i nåt slags dvala-läge, skitskumt. Det är samma med Mion, han bara ligger där helt stilla och kollar upp i taket, gnäller lite och vill att man ska plocka upp han. Vi har visat flera gånger hur han ska göra och han kan ju rulla bra i sängen tex, me det funkar bara inte. Man dör ju nästan av skratt! Puss-unge!

Nu får det verkligen vara nog för idag! Gonatt Gonnat Alles!

Å regnet det öser ner....

.... solen går upp å ner..... sen kan jag inget mer! Men idag spöregnar det iaf, och åskar och blixtrar och dundrar! Läbbigt! Jag är livrädd för blixten! Som tur är hann jag gå bort till Willys och handla på förmiddagen medan det fortfarande var hyffsat väder. Men vi har besöket till bvc kvar vid 14. Hoppas att iaf blixten slutat slå ner då, regnet kan vi nog handskas med....

Dax för 9 månaders kollen idag alltså. Huj, vad snabbt det går nu, pruttisen blir 9 månader redan imorgon! Stora killen, bara 3 månader kvar sen är han ett år och ingen bebis längre! Konstigt!

Bakade äntligen den där banankakan jag tjatat. Igår blev det av, jag tyckte det var supergod, Tobbe höll på att kräkas hahaha. Men han gillar ju nästan inget sånt där, kladdkaka typ, sen inget mer.

Och hela helgen har jag haft en låt i huvet som jag hörde på Nyhetsmorgon förra veckan, han gått å trallat på den oavbrutet och Tobbe höll på å bli galen på mej :D Lyssna själva får ni höra, vad härlig den är:

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.518783

Och så är dom ju så söta tjejerna oxå. Diggar dom helt klart!

Natt-böket fortsätter, det börjar arta sej, Mion somnar snabbt, sover i egen säng hela natten och somnar om snabbt när han vaknar. Det jobbiga är bara att han fortfarande vaknar flera gånger per natt. Jag tror ju kanske att det beror på att han är van vid att bli flyttad till vår säng under natten. Hoppas att han börjar sova hela natten eller iaf lite fler timmar i sträck när han helt vant sej vid att faktiskt sova i sin säng!



Det var allt från oss för idag! Ha det toppen så hörs vi en annan gång! Tjingeling!

Vart tog skötbordet vägen?

Jag har ju fått frågan vad vi gjort med skötbordet eftersom det inte finns med på någon av bilderna på Mions nya rum och därför, uppenbarligen, inte står kvar där inne. Jag kan ju då stolt meddela att vi ÄNTLIGEN ställt NÅNTING i hallen! (efter bara sådär ett års boende i denna lägenhet! :S) Så här ser det ut nu:



Som ni ser plockade vi av själva "sköt-skivan" och använder det nu som förvaring. Skivan ställde vi ner i källaren, nu använder ion bara Up-and-Go blöjor som går smidigt att byta stående, och för dom tillfällen man behöver tvätta lite osv avänder vi numera tvättmaskinen.... funkar superbra. och det ser ju lite mer ut som ett hem nu när man kommer hem till oss!

Apropå tvättmaskinen; man skulle ju kunna tro att Mion skulle älska att vara i sitt rum numera. Och jovisst det gör han nog, men det finns ett annat rum som fortfarande är stor-favvo, ett rum där man helst inte får vara själv och där man kan hitta på en massa jävelskap!



Nu är det dax för lunch! Tjing Tjing!

* * *

Nu:

Nu har vi betalat det sista på resan i vinter! Så nu är det helt klart och vi har lagt undan en del som ska vara fickpengar där nere! Känns superbra, helt underbart att veta att det faktiskt blir av!

*LÄNGTAR*



Här ska vi plaska runt i december när det är kallt & grått här hemma!


Tack så mycket för alla Bröllopspresent-pengar som gick till detta!

Så slutade jag "misshandla"...

Inatt avbröt jag "kuren", åtminstone på det sätt man "ska" göra den, dvs jag gav Mion nappen, en puss och klappade honom över ryggen för att lugna honom. Och det funkade mycket, mycket bättre! Så nu kör jag på min egen "kur" istället. Det tyckte Anna Wahlgren oxå att jag skulle göra....  Hon tyckte att jag "misshandlade" hennes metod. Här kan ni få läsa vad hon svarade på inlägget jag delade med mej av igår:

Jag förstår att du är helt uttröttad och benägen att ge upp (men vad är alternativet, egentligen Question ) och skulle vilja fråga om du har boken - Internationella Sova hela natten Question (Se förstasidan.)

Man kan inte kura särskilt lyckosamt, eller lyckosamt alls, om man inte förstår vad det är man gör och varför Idea

Det är ungefär som att lära sig köra bil, vet du. Bilen kör sig inte själv och körkortet kommer inte på posten bara för att man anmält sig till körskolan. Det är så mycket man måste lära sig och framförallt förstå - hur trött man än är. Om man nu vill ha sitt körkort, vill säga.

Pluggar du bara in teorin ordentligt så står bilen och väntar körklar Wink Laughing

Och massor med körskolelärare sitter då bredvid dig, här på forumet Exclamation



Här följer inlägget jag skrev på forumet idag:

Jo, jag har boken och läst den både en och två gånger. Jag vill ju gärna följa kuren som den är beskriven, men känner mej helt värdelös för att det inte går! Att helt sluta buffa tredje natten var helt uteslutet. Att lugna endast med ramsa funkade inte alls utan gav mer eller mindre motsatt effekt varje gång.

Min son blir inte arg och protesterar inte endast, det hade jag väl kunnat acceptera. Men när han gråter uppgivet full av ångest och panik kan jag helt enkelt inte vända ryggen till. Då har jag väl kanske inte den säkerheten. Men det står ju i boken att barnen inte ska vara ledsna, det blir min pojke nästan direkt jag ska lämna honom. Och ja, jag kan skilja på hans olika skrik och vet vad som är vad och min pojke är rent olycklig...


Och slutligen då, det jag fick till svar:

Ja, då ska du naturligtvis inte försöka fortsätta. Att göra något som strider mot ens egen övertygelse om vad man egentligen vill innerst inne kan aldrig sluta annat än illa.

Välkommen tillbaka om och när situationen blir så ohållbar att du, om inte annat så för lilla barnets skull, anser dig så övertygad om att han behöver hjälp att du också kan ge honom den Wink

Tills vidare är jag så fräck att jag ber dig stoppa undan boken och inte misshandla MITT lilla barn mera - själva Sova hela natten-kuren, som ska, anser jag, genomföras riktigt eller inte alls.

Med "riktigt" betyder bland annat att man ska kunna ge för barnet nöjaktiga svar, så att lättnaden infinner sig och därmed den goda sömnen. Ramsan är nyckeln. Lyckas man inte kommunicera med sitt lilla barn under och från och med andra natten på kuren, gör man det näppeligen senare heller.

Framöver kanske du vill göra en omstart. Då är du som sagt välkommen.


Alltså finns inget utrymme för individen i denna "kur", jag känner ju att man kanske måste se till den enskilda föräldern + barnet och därefter utforma metoden så att den passar just dom. Men det "får" man alltså inte göra, vilket stärkte min övertygelse om att lägga ner SHN och gå främst på min egen magkänsla, vilket jag kommer göra i fortsättningen. Jag kommer att uppdatera er om hur min egen kur går! Känner mej förhoppningsfull och självsäker! Heja mej!

Idag har jag inte....

orkat blogga nåt, har varit alldeles för trött för det. Det här inlägget skrev jag på Anna Wahlgrens forum i morse:

Jag var superbestämd när vi satte igång men nu tvivlar jag på om det här kommer funka. Det krävs mer eller mindre ett mirakel för att få våra nätter till nåt positivt och mirakel vetekatten om jag tror på!

Första natten gick över förväntan, killen, som är snart 9 månader, somnade efter bara 5 minuter. Vaknade sammanlagt bara 7 ggr under natten och gick då att lugna förvånasvärt snabbt med buffning och ramsa.

Natt nr 2, dvs natten till idag, däremot var katastrofal! Ungen vaknade minst 1 gång i timmen mellan 19-01, därefter minst varje halvtimme. Framåt 4 på morgonen somnade han aldrig in ordentligt utan började gråta straxt efter att man fått honom lugn. Både han och jag är levande döda idag!

Jag har läst att man kan få sämre nätter efter ett par dagar, att det skulle vara typ då dom fattar. Men redan dag 2? Nee, det känns som att det inte funkar! Men jag gav mej inte, plockade inte upp honom, utan stog ut natten igenom. Men blir det samma visa inatt igen vet jag inte om jag orkar.

Jag kanske ska tillägga att jag inte har någon möjlighet att avskärma honom helt så han sover i egen säng i vårt sovrum, dessutom sover han bäst på sidan även om magen funkar ibland också. Så jag följer inte kuren till punkt och pricka kan man säga.

Nån som har tips på vad jag kan göra? Ska jag avbryta kuren och starta upp den vid senare tillfälle, fortsätta på som om det funkade bra eller börja om från början. Jag har nu buffat + ramsat båda nätterna och det känns ytterst tveksam att endast ramsa skulle kunna lugna nu kommande 3:e natten som kuren säger.... om man inte kan hålla kuren är det då mening att fortsätta?

Så då vet ni ju på ett ungefär hur vi haft det inatt och hur vi mår idag :S

Men vi härdar ut och provar ett tag till, håll tummarna för att det vänder åt rätt håll igen inatt!

En bra början!

Nätterna har ju inte varit så där superduperkul hemma hos oss som ni kanske vet vid det här laget. Det här inlägget skrev jag på Aff igårkväll:

Nu ikväll bestämde vi oss för att nån metod måste vi prova iaf och började lite tappert med 5 mm. Men efter 10 minuter gav jag upp det. Ungen går ju så upp i varv, han var knallröd, genomsvetttig, det rann ur ögon och näsa på honom. Går inte att beskriva det med nåt annat ord än panik. Jag kan inte utsätta mitt barn för det, så det var ju bara att glömma. Och ja, jag hade läst alla varningstexter: Börja INTE med 5 mm om du inte kan fullfölja det. Dvs, om du inte klarar av att lämna ditt barn med fullkomlig ångest åt sej själv att somna av ren utmattning eller svimma. Det skiter jag i.... ok tebax på ruta 1.

När jag svajade runt på sidor efter min google-sökning hittade jag "Sova-hela-natten-kuren". Det lät ju lite mer humant. Fast jag kommer inte ställa Mions säng i ett annat rum som Anna Wahlgren tycker, jag vill höra att ungen andas, så är det bara! Men resten kunde jag väl gå med på. Så jag testade...

Iofs var Mion trött efter 10 minuters panikångest-gråtande men han somnade direkt! Nu har han vaknat 2 ggr redan sen dess, men somnat om direkt båda gångerna. Det gör det samma om han vaknar 150 gånger inatt, om det här hjälper i längden och han är lugn och trygg. Det är ju ändå det som i längden är huvudsaken.

Håll tummarna för oss nu att den här metoden funkar. jag ger er uppdatering sen hur det går. Men funkar det inte vet jag faktiskt inte vad vi ska ta oss till.... men just nu tänker vi positivt!

Jag är faktiskt positivt överraskad får jag nog säga nu efter den första natten. Jag har fått upprepa momenten/sövningen 7 ggr sammanlagt sen jag la honom igårkväll, utöver det har han vaknat till ett gäng gånger men då lyckats somna om själv. Han har sovit hela natten i sin egen säng och samtliga gånger jag fick "köra metoden" somnade han faktiskt om ganska snabbt. Men som sagt, det är bara första natten än så man ska kanske inte ropa hej..... men än så länge känns det som om det här kanske kan vara nåt för oss!

Här är länken till den sidan jag läste ifall nån är nyfiken: http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/dod-at-5mm-the-controlled-crying-method 

Ni får hålla tummarna för att den här metoden funkar och att vi snart får sova hela, sköna nätter här hemma, det vore ju verkligen på tiden!

Nu var det lite för länge sen....

.... jag slängde ihop nåt inlägg, så nu måste jag väl ha en del att berätta tycker man :D. Har varit härligt med lite långhelg igen, även om man inte fått njuta av nån sommar, vilket man kanske hade önskat. Men man är ju rätt van vid pissväder runt Midsommar. Hoppas ni alla hade det trevligt och att ni åt en massa god mat. Vi hade lite otur med vädret precis när vi skulle äta, just då tyckte ju regnet att det var dax att dimpa ner över oss, så det var bara till att flytta in allt. Så där som man brukar skämta om i reklamer och så.... Det värsta var att både innan och efter vi åt var det uppehåll och till och med lite solsken..... Löjligt va?

Sen på kvällen spelade vi lite Guitarr Hero, pappa hade köpt 2:an så vi skulle få lite omväxling på låtarna. Man är ju rätt trött på Slow Ride & Barracuda! Vi hade en del trubbel när vi skulle koppla in Xbox:et, vi fick lixom inte igång ljudet. Och gissa vad Tobbe hittar under tv-bänken när han rotade bland sladdarna.... en mosad död råtta!!!! Ja, det är sant! Så j***a äckligt. Det konstiga är att man inte känt lukten av den, att inte ens hundarna reagerat och markerat där.... Men när Sebbe lyfte upp den med sopborsten för å gå å kasta den då luktade det kan jag lova. Höll på å spy flera gånger..... Hua!

I lördags var vi hos Bettina & Jeff en sväng. Vi tittade på film med dom, Cloverfield & Into the Wild. Ingen av dom var speciellt bra om jag ska vara ärlig. Lånade dock hem 300 (vi har ju sett den, fast utan text, men ville se den igen, med text den här gången) och den såg vi igår. Den tycker jag är superbra däremot....

Igår var vi på Ikea också, köpte lite grejer för å börja fixa lite i Mions rum. Sen hade vi ju lite att pyssla med under kvällen. Det blev jättebra, långt ifrån klart, men en god bit på vägen. Mion verkar också jättenöjd! Här kommer lite bilder:


Mion hjälper pappa skruva ihop bokhyllan... :D


Pappa & Mion har roligt i det nya tältet, Mions favvo i det nya rummet!



     

Här ser ni hur rummet blev, fint va? Klicka på en bild för att se den i lite större format.


Nu ska jag passa på å sova lite med Mion, natten har varit rent helvetisk igen. Jag undrar när det här ska vända och vi också får en unge som sover hela nätterna? Förhoppningsvis väldigt, väldigt snart. Ha en bra dag alles, så hörs vi!

Nån hade nallat på korven! :D

Mja, det vet jag ju inte, men när jag öppnade paketet för å ta fram några korvar å tina till middag så var det iaf en som inte var hel! Tror ni man kan få nån ersättning för det, eller nytt paket eller nåt? Jag ska nog maila in bilden och se vad dom säger. Nu gör det ju inte mej så jättemycket, men skulle vi varit flera stycken som skulle fått lika många korvar var ur paketet hade det ju varit lite sunkigt att vara den som får den korven som det redan är nallat på.....


Så här såg den nallade korren ut :D

Här kommer ett inlägg jag skrivit idag på Aff, nån som läser här kanske har nåt tips:

Mion har haft trånga tårkanaler sen han föddes, dvs han är konstant rinnig eller geggig i ögonen. Ibland, speciellt efter han har sovit kletar ögonen ihop helt och nästan alltid har han en eller flera tårar i ögonen vilket gör att det ser ut som han nyss gråtit. Vilket folk också alltid frågar. Självklart är det jobbigt för honom, salta tårar irriterar huden under ögonen, han gnuggar ofta själv i ögonen och vi orkar dom hela tiden vilket gör området runt ögonen ännu rödare och mer irriterad och ibland även sårig.


Jag har pratat med bvc-tanten + läkaren om detta flera gånger. Men dom säger att det är JÄTTEVANLIGT bland små barn och man brukar inte göra något åt det förrän efter 1 års ålder. I nästan alla fall fixar det till sej av sej självt innan dess. Vi har vid ett tillfälle fått ögondroppar, samma man ger vid ögoninflammation, och det blev kanske lite bättre av dom, men absolut inte helt bra. Och det var ju bara under en kort kort period.


Grejen är att jag inte sett en endaste unge med trånga tårkanaler, inte hört nån annan mamma nämna att hennes unge har det. Ändå säger dom ju att det är så supervanligt? Har era bebbar samma jobbiga ögonproblem, eller ni som har äldre barn, har ni varit med om det med nån av dom? Och har nån nåt tips i så fall hur man kan lindra besvären. För ögondroppar kan man inte direkt få hela tiden, det är ju antibiotika i dom.


Här har ni en som ALDRIG vill sova....

Dax å ge sej ut å röra på fläsket lite grann! Ha det toppen så hörs vi en annan gång!


Banankaka....

Idag har regnet öst ner utanför fönstret. Gick och la mej med Mion när han skulle sova på förmiddagen och det var riktigt mysigt att somna till smattret utanför. Fast nu när regnet slutat men molnen är kvar är det inte lika kul, ser bara grått och trist ut. Man vet att solen måste finnas där bakom nånstans, men man ser den inte! Skulle vilja mysa i sängen med nån bra film, men sånt fattar inte lillprutten än, så den idén kan jag ju skippa på en gång.

Jag är så gudomligt sugen på pizza och banankaka. Dom 2 grejerna har jag gått och suktat efter nästan varje dag sen jag började med den här dieten/bli smal veckan/veckorna. Bara ett par dagar kvar nu, slutar ju med det på fredag. Hade egentligen inte tänkt väga mej innan dess för att se hur det gått, men var ju tvungen att ställa mej på vågen hos läkaren igår. Bara 4 fjuttiga kilon! Det tycker kanske ni låter rätt bra, men jag kan pendla en så där 2-3 kg från dag till dag upp och ner utan att jag märker det. Så 4 kilo var lite av en besvikelse. Men jag tänkte ändå köra 2 likadana veckor om ett tag igen. 4 kilon till blir ju 8 tillsammans och då är jag ju en bättre bit på väg......

Men den där banankakan tänke jag iaf ta å baka i helgen eller nästa vecka, hua va äckligt gott det ska bli. Har aldrig bakat en sån kaka själv, men hittade ett recept som lät gott på recept.nu. Här är länk + bild om nån skulle vilja provbaka. Skriv i så fall gärna och berätta om den var god!

http://recept.nu/1.121653/leila_lindholm/bullar/banankaka



Ha en toppendag trots det trista vädret!
Sunshine WILL come again!

Hans är finare än mina!

Idag var jag hos läkaren på lite kontroll. Jag hade något förstorad sköldkörtel så jag ska dit igen på lab-tid och ta en massa prover. Men hon sa att det absolut inte var så att jag behövde oroa mej, inte nån stor struma eller så. Och det var ju skönt. Får se när jag får tid att gå på lab-tiden bara. Det är vardagar mellan 8.30-9.30, vad jag ska göra med prutten då vetekatten... in hos henne gick det ju bra, där var det bara att slänga han på golvet så fick han krypa runt bäst han ville. Men inne i ett lab känns det kanske inte lika aktuellt......

Och så kom Tobbes Croc´s äntligen. Vilken fin färg han har på sina! Varför valde jag en så tråkig färg på mina? Nästan så att jag vill ha ett par nya, bara för att!

Och svärmor fyller ju år idag också. Hipp Hipp Hurra!

Har faktiskt fått tagit en liten sväng på cykeln innan middagen, får ju erkänna att det gjorde lite ont i rumpan att sitta på sadeln... lite ömt.... Man vänjer sej väl... Ska försöka ta en liten tur varje dag, för nu orkar jag inte speciellt mycket. Måste få upp kondisen lite så jag orkar cykla till jobbet sen när det blir dax för det.

Har faktiskt inte å mycket mer att skriva, så vi höres vid ett annat tillfälle. Ajöken!



Sista Klicket Nu! Plix Plix!

Nu är det Natti Natti som gäller för mej. Och tävlingen avslutas ju inatt. Så en sista vädjan till alla godhjärtade själar där ute. Klicka på min länk och ge mej mina kanske sista och kanske avgörande poäng i resetävlingen. Allt ni behöver göra är att få upp sidan, absolut inget mer. Klicka på valfri ruta här nedanför:


 

 

Och så var det då äntligen slut-tjatat, nu ska jag inte nämna den här skiten mer..... förutom kanske berätta hur det gick i tävlingen då..... Men jag ska inte be er klicka mer iaf, det kan jag lova!

Tack för klicken och Goder Natter!

Jag fick en cykel!!

Ja, det är sant! Jag har ju länge velat skaffa mej en cykel, säkerligen tjatat en massa om det, hur kul det skulle vara att cykla med Mion, att cykla till och från jobbet osv. Men ekonomin har väl inte riktigt tillåtit ett sånt köp tyvärr.... (det kostar lite grann att ha småbarn, speciellt första barnet har vi förstått... eller insett....). Men så har min snälla snälla pappa gått å köpt en superfin cykel till mej! Gissa om jag blev glad igår när jag fick den, bara så där.... Vad jag gjort för att förtjäna det har jag ingen aning om, men vad härligt det är att fara runt som ett yrväder! Fast jag kan ju ärligt erkänna att det var rätt många år sen jag cyklade sist, så det går bra rangligt och vända på en vanlig väg kan jag inte än :D Får nog träna lite på balansen å så innan jag sätter Mion där bak.....

Jag tänkte ju att jag skulle ta en bild utomhus på min underbara cykel, en sån där fin bild som inspirerar er kära läsare till en fläktande cykeltur! Men det glämde jag bort och kom inte på det förrän cykeln stog nere i förrådet och nu orkar jag inte kånka upp den igen idag så det fick bli en trist källarbild, men ni ser ju på ett ungefär:



Fin va? En Kronan dessutom! Det är ju ett riktigt prima märke!

Idag är det ju sista dagen för den där resetävlingen så jag vill passa på å tjata lite till och be er på mina bara knän att bjussa på ett litet klick. Som vanligt behöver ni bara gå in på sidan, inte gå med i tävlingen eller nåt annat.... Så snälla söta rara klicka här:


http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236


Hoppas ni haft en underbar helg. Vädret har väl inte varit så där toppenbra, vi får väl hoppas att det blir bättre i veckan. Och den här veckan ÄR det faktiskt Midsommar, den här gången har jag rätt! Så det så!

Tjing Tjing!


Morgonstund har guld i mun, eller?

God morgon alla pigga och glada. Idag är jag lite halvmosig, hade ju min första "utekväll" igår. Men det blev inte så sent, jag var hemma innan 23. Men 2 öl och ett glas vin kände man ju av efter att inte ha druckit alkohol på jag vet inte hur länge. Och aja baja mej, jag tjuvrökte lite också! Men trevligt var det, maten var sådär, sällskapet var toppen! Det gräts en skvätt när alla skulle hålla tal och greja (är ju 8 som slutar på mitt jobb!), fast jag klarade mej utan att fälla en enda tår. Visst är det några av dom man kommer sakna lite grann, men herrgud jag har ju inte varit på jobbet på ett helt år!

Tobbe är min stjärna. Han hade det verkligen supertufft igår, Mion gav honom verkligen en utmaning den lilla rackarungen. Men min älskade man kämpade tappert på och bad mej inte komma hem (även om jag tror att han nog hade velat det) och till slut somnade ju pruttisen. Det gjorde bra ont i hjärtat när jag pratade med Tobbe i telefon och han var lite halvt hysterisk, ungen vråltjuter i bakgrunden och Tobbe förklarar att han minsann inte kan vara pappaledig! Men jag kände att åker jag hem så drar vi bara ut på det här, det måste ju funka förr eller senare. Dom måste hitta sina rutiner med varann, så är det ju bara! Och som tur var sov dom som 2 stockar breve varann i sängen när jag kom hem. Mina älsklingar!

Idag blir det en latardag, energin räcker nog inte till så mycket. Ska ta en liten tupplur med pruttisen snart, det ska bli riktigt skönt..... vi vaknade alldeles alldeles för tidigt.


Kan vi inte duscha igen? Snälla?

Och som vanligt avslutar vi med min lilla länk. Bara 3 dagar kvar av tävlingen nu! Verkligen slutspurten! Så var lite generös och ge mej 100 poäng genom att helt enkelt klicka här:


http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236

Vill du vara riktigt riktigt givmild så be några du känner gå in dom också. Skicka länken till dom via mail eller msn, så är jag så oerhört tacksam....

Ha en underbar dag och en toppenhelg om vi inte hörs av innan dess! Tjing Tjing!

En hel natts obruten sömn köpes!

Åh, jag är så trött, så trött, så trött, så trött. Jag vet knappt vad jag heter. När ska ungen sova? Igår kväll provade vi teknik B, dvs jag gick på en promenad (liten joggingtur faktiskt om jag får skryta lite) medan Tobbe nattade Mion. Funkade klockrent och bebben sussade sött när jag kom in. Han hade sovit ett tag då så jag tyckte Tobbe skulle flytta över honom till hans egen säng innan jag la mej. Men då vaknade prutt-ungen såklart! Han "halvsomnade" om lite grann hos mej, men efter en stund vaknade han igen.... och då bröt hela helvetet löst! Ungen levde rövare i 3 timmar innan han däckade av ren utmattning mitt i en hysteri-attack!

Resten av natten fortsatte i samma anda, ungen vaknade stup i kvarten och gnällde och krävde massa duttande och dattande. Man han knappt vända sej om och sluta ögonen innan det var dax igen. När Tobbes väckarklocka började ringa höll jag nästan på att börja gråta när jag insåg att jag inte skulle hinna sova nåt alls! och jag hade rätt. En stund senare vaknade Mion "på riktigt" , dvs inte gnäll-vaknade utan "Nu sätter vi igång och leker!"-vaknar! Upp och äta frukost klockan 6. Jippi!!!!!!

Ungen har varit gnällig HELA förbannade dagen, sovit en lite liten stund på förmiddagen, jag försökte passa på att slumra till lite då jag också, men telefonfanskapet skulle ju envisas med att ringa hela tiden! GAH! Sen sov han en snabbis i vagnen när vi var å handlade och max en kvart nu efter maten. Då vill jag tillägga att jag hade försökt få honom att sova i nästan 40 minuter! Varför vill inte ungen sova????????????

Jag ber till Gud (kanske ska bli lite religiös nu?) att man kanske ska få sova lite inatt, iaf tillräckligt för att man ska kunna fungera som människa imorrn. Ska ju på middag med jobbet imorgon kväll och det skulle ju vara kul om man kunde föra någorlunda vettiga koversationer med sina arbetskamrater utan att gäspa. Åtminstone orka ta sej dit! Middagen är inte förrän samma tid som det är exakt nu, och idag den här tiden är jag helt klart klar för sängen! Men stoppar jag om lill-prutten nu så vaknar han iaf om nån timme igen så det är ingen mening.... får överleva en stund till!

Klicka på min länk om ni vill stödja en stackars trött småbarnsförälder i sitt poängsamlande för att kanske kanske vinna en liten avkopplande resa:

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236 

Lägger in en bild också, fast jag egentligen inte orkar.....



Fortsatte som ni ser på gårdagens "Kan-stå-själv" tema. Kan väl vara kul med lite följetång? Nej, nu ska jag gå och tycka lite mer synd om mej själv. Ursäkta att det bara blev gnäll idag, men ibland ser det helt enkelt ut så. Hoppas innerligt att jag har nåt mer upplyftande att dela med mej av imorrn.

Gonatt!

Heja Sverige!

Ikväll håller vi självklart tummarna för Sverige (även om vi i ärlighetens namn inte har så höga förhoppningar, eller?). Här har ni en glad liten supporter! Heja Sverige! Heja Sverige!





Observera att jag står alldeles alldeles själv! Det kan jag nämligen göra rätt läng nu! Looki Looki No Hands!

Förresten har ni hört Camp Swedens "alternativa" EM-låt? Som dom gjort för att dom inte tyckte att några av de andra EM-låtarna var speciellt bra eller "trallvänliga"? Den är ju supertråkig! Dom kunde väl iaf gjort nåt med lite fart i om dom ändå ska hålla på. "Heja Sverige" i lugn trubadurtakt är ju inte speciellt spännande!

Nåja, hejar du på Sverige tycker jag att du ska klicka på den här länken iaf:
http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236

Ladda nu upp med lite god mat, lite chips och kall öl kanske.... Ha en trevlig fotbolls-kväll!

Ont i mammahjärtat!

Igår var det premiär för projekt: "Pappa nattar Mion"! Gick väl bra först, men sen tyckte prutten att det skulle vara som det alltid är och satte igång att vara omöjlig. Jag var först inne i samma rum, men kände att jag la mej i för mycket och kanske bara förvärrade situationen genom att vara där, så jag gick ut ur rummet. Lill-prutten varvade upp sej totalt. Och jag vet ju att han grät av envishet/protest och för att testa om han kunde få sin vilja igenom, inte alls för att han verkligen var ledsen eller otrygg. Men aj, vad ont det gör i mammahjärtat när ens barn fråter och man inte får trösta!

Idag testar vi en ny teknik, jag går ut på promenad lagom innan de ska börja med nattningsruteinerna med välling osv. På så sätt finns jag ju verkligen inte tillgänglig. Många säger att dom gjort så och det har funkat bra, så vi testar. jag går väl över och lånar Aldy och går en sväng med honom.

Vi måste ju få hela baletten att funka, det är ju inte alltför många veckor kvar tills jag börjar jobba och Tobbe ska vara pappa-ledig. Och på torsdag har jag ju tänkt gå ut å käka med jobbet.... då vill man ju inte gärna att det ska vara kaos här hemma..... Det är ju inte pruttens fel att han är väldigt mammig i det här, det är ju vi som gjort det så, att det är jag som har hand om det. Då blir han ju van vid att det är så det är....

Håll tummarna att det funkar bra ikväll (och i fortsättningen..)

Nu hinner jag inte dela med mej av nåt mer idag, men snälla klicka på min länk och ge mej 100 poäng, det behöver jag nu så här i slutspurten av tävlingen, bara 6 dagar kvar nu! Klicka Klicka Klicka:

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236 

* * *

Det kan hända även den bäste!

Jaja, jag vet att jag tog lite fel, jag erkänner mitt misstag. Midsommar är inte denna vecka utan nästa! Men till mitt försvar blir tidsuppfattningen lite rubbad när man går hemma så här och ugglar.

Jag har inte så mycket att skriva idag. Har tagit en rask promenad nu på förmiddagen, börjar ju mina "Gå-ner-vikt-veckor" idag. 2 tuffa veckor! :D Mion fick följa med och satt och mumsade på majsbröd i vagnen.

Tänkte jag skulle visa hur fin balkonglådan blivit redan.... Vi börjar med bilden jag redan haft med i bloggen. hur det såg ut för typ 2 veckor sen när jag planterade den.....

None

Och så här ser lådan ut idag:


Tjusigt va?


Återkommer om jag hittar på nåt mer att dela med mej av lite senare.... Klicka på länken innan ni lämnar mej:


http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236

Så är jag er evigt tacksam! PoK


Ingen liten badkruka inte!

I helgen har det minsann badats. Vi gick ju över till min pappa i fredags och pumpade upp schabraket och sen fick lilla prutten inviga den. Oj oj oj vad han hade kul! I börjat plaskade han mest med händerna, men sen blev han modigare och modigare, började krypa runt. Och sen klättrade han på kanterna och väggarna och vågade sej på att kasta sej bakåt ut i vattnet (men för säkerhets skull landa sittandes på rumpan såklart!).

Igår tog vi en fika hos Bettina och Jeff, sen blev det en shoppingtur. Var väl meningen att vi skulle kolla efter krukor och blommor till väggarna på balkongen, men det blev lite annat krafs istället. Ett parasoll till exempel, och det behövde vi ju.

Idag har vi varit över och låtit Mion bada igen. Nu har han till och med vågat sej på att kasta sej så att han hamnar med huvudet (åtminstone munnen) under vattnet och har fått sej några kallsupar. Sen kom han på hur man kröp över kanten och då blev ju det superkul.

Här är lite badbilder..... visst ser det härligt ut?










Det är min lilla bad-bebis det!

Hoppas ni alla haft en underbar helg! Nu börjar en ny vecka, och en ganska fullspeckad sådan för ovanlighetens skull. På måndag är det avtackning av de som slutar på jobbet, på onsdag har vi nån tandgrej på bvc, på torsdag är det middag med jobbet och på fredag är det ju härliga midsommar med massa god mat och äcklig nubbe....

Nu börjar det bli dax för mej att laga lite middag, blir lasagne ikväll....

Oooooooooooh höll på att glömma..... Slutspurten nu ju! Bara en vecka kvar på tävlingen, ska jag ha nån chans gäller det att ni hjälper mej med att klicka på min länk:

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236

Ha en myspysig kväll så hörs vi! Tjing Tjing!


Lite trallande, lite varm buss, lite bebis-bassäng...

Igårkväll var vi på Röda Korsets kapell (?) och tittade/lyssnade på Vickan (lillebrors flickvän) när hon sjöng med sin ackapella-grupp (ursäkta stavningen). Oerhört vackert kapell och ännu vackrare sång. Men det visst vi ju sen innan, Vickan och en till tjej sjöng ju så underbart vackert på Mions dop. han skötte sej förresten helt fantastiskt under hela konserten. Trummade lite takten på vagnen en stund bara, men det var det enda. Han fick massor av besök från folk efteråt.

Idag var det ju tänkt att vi skulle åka till Flemingsberg och hämta ut passet som skulle vara klart nu. Men dom stängde redan 13.00 idag så vi skulle vara tvungna att åka direkt efter lunch. Men pucko-jag glömde ju det 8som allt annat!) och började hänga tvätt. Så kom jag på mej själv, slängde tebax tvätten in i maskinen och stressade iväg. När jag kom till busshållplatsen kom jag fram till slutsatsen att jag iaf inte skulle hinna. Så jag tog bussen ut till Ikea istället.

Har ju länge tänkt att jag skulle köpa ett sånt där tält med strandmatta som Mion kan leka på/under när man sitter i solen. Jag tror till och med jag har lagt upp nån bild på ett sånt här i bloggen.... det köpte vi oss iaf. Det blev ett ljusblått, kändes som att den röda varianten skulle se renare ut... att smuts å fläckar syns mer på den blå. Men alla röda låg i botten och jag orkade inte möblera om allting.

Sen köpte vi en kylväska med klampar på Jula, så nu kan vi pick-nicka bäst vi vill :D
Till sist var vi inne på Babyland och köpte en bassäng till prutten. Jag ville ju ha en med tak så att den kunde stå i solen (vattnet håller ju värmen lite bättre då men man vill ju inte att prutten sitter direkt i solen). Dom hade en enda sån! 249:-, det var ett superbra pris tyckte jag. Tänkte jag skulle visa den för er.... men jag hittar den inte på Babylands hemsida eller när jag googlar.... så vi fick plocka fram kameran.





Nu är den ju inte upp-packad ännu. Tänkte vi skulle gå över till pappsen senare idag eller nån annan dag nu i helgen och provbada lite. Blir nog uppskattat, tror ni inte?

Nu är det ju lite långhelg, ska bli mysigt att ha Tobbe hemma lite.... hoppas vi hittar på lite kul. Jag skulle ju vilja åka in till Smaka på Stockholm i Kungsträdgården nån dag och äta, kanske dricka nån öl och mysa lite. men Tobbe verkar inte så överdrivet pigg på det. Vi får väl se hur det blir....

Ha en toppenhelg alla!

P.S Klicka en liten gång på min tävlingslänk en gång innan ni sticker iväg och gör nåt annat är ni pussgulliga! Bara tt klick räcker, det vet ni......

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236

* * *

Han bajsade på tangentbordet!

Hahahahahahahahahahaha.... skrattade så jag grät och nästan nu igen när jag tänker på det. Igår efter att vi varit ute i princip hela dagen och kvällen, när vi kom hem runt 19-tiden tänkte jag att Mion skulle få rulta runt lite som nakenfis utan kläder och blöja. Han tyckte det var toppenskönt och kröp runt här hemma medan jag fnulade med lite annat och skulle så smått börja med hans kvällsgröt och välling när Tobbe skriker: "Han har ju bajsat!".

Tobbe hade tyckt det luktade lite bajs, men trodde väl att det var han själv eftersom han antagligen "släppt lite på trycket" innan. Men å vände han sej om och bakom honom på golvet sitter Mion och leker. och har bajsat 3 små korvar, varav den ena ligget tjusigt på mitt gamla tangentbord. Jag sålde ju min dator, men tangentbordet var så gammal å slitet så det fick Mion att ha å leka med. Han vill ju alltid vara med å skriva när man sitter vid datorn :D.

Det roligaste av allt var nästan att eftersom jag tog Mion in till duschen så var det Tobbe som fick "städa upp" bajset! :D Nu har vi faktiskt diskat av det så han har fortfarande kvar det......


Vilken bajs-grej! :D

Innan ni lämnar min blogg, snälla klicka på denna länk en gång bara:

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236

Passa på att njuta av solen, man vet aldrig hur länge det här håller i sej!

Wooooohooooooooooo!

Nu ni! Nu har vi bokat vår resa! Så j***a kul, åh vad jag är glad nu! Nu känns det äntligen som att det verkligen kommer bli av. Vi hade väl velat haft 2 veckor, men det är så osäkert om vi kommer ha råd till det så nu blev det bara en vecka, men då behöver man ju inte snåla istället, så det känns ju bra! Det blev Ving till slut och deras familjehotell Terazzamar, det kändes som att det kunde vara nåt för oss. Här är en bild:



Vi tog en lite större 2 rumslägenhet och att det skulle ingå frukostbuffé (såklart!) och mat på planet! Det brukar jag aldrig ta, men man ångrar sej ALLTID att man inte gjorde det. Åh, vad härligt det känns! Wooooohoooooo!

Nej, jag har ingen lust att skriva om nåt annat just nu. Ska äta lunch snart, sen ska vi träffa Lina och Adam en sväng, eventuellt titta in på BVC å väga lill-prutten. Har ju ingen 8-månaders vikt på honom ännu.

Men fortfarande vill jag ju SJÄLVKLART att ni ska klicka på min länk. Även om jag skulle hinna betala resan innan tävlingen är avslutad så kan man ju alltid åka en gång till (eller ändra till 2 veckor!) om man skulle vinna! Så klicka på:


http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/236


Ha en underbar dag allesammans!

Nu kan man väl kalla det sommar!

Först och främst, jag börjar med det idag, för nu har klickandet "mattats av" något..... Snälla söta rara ni: Klicka en liten snabbis på min tävlingslänk är ni gulliga!


 

Ni behöver bara klicka på länken/rutan för å ge mej 100 poäng, ni behöver alltså inte tävla själva!

Nu till själva bloggandet då.... Helgen har varit toppen, vem kan klaga med sånt toppenväder? I lördags var vi med Sebbe och Vickan på Medeltids-tjottafräs ute i Tyresö. Det var ju helt ok, kanske lite mindre än jag hade väntat mej. Tror dom medeltids-grejerna som brukar vara i typ Skokloster osv är lite större..... men som sagt helt ok. Köpte lite godis (såklart) och åt surdegsbröd och drack mjöd. Men Mion hade ut en hel mugg med must över mina byxor... det var ju inte så jättelustigt. Som tur var torkade det snabbt och syntes inte så överdrivet mycket med fläckar och så.... Men jag kan lova att det var klibbigt!

Igår var vi hos Bettina & Jeff och tog en promenad runt Lötsjön (?). Det var jättemysigt! Jag och Tobbe gick ju runt nån annan sjö där ute på vår första dejt. Men den här har jag bara sett när man åkt förbi med bilen.

Jag börjar misstänka att jag har nåt larv med min sköldkörtel. Lina (med Adam) hade ju varit hos läkaren och han hade trott att det var nån rubbning på hennes körtel, så dom skulle ta prover och utreda och grejer. Jag vet iofs inte alls hur det gick sen, men alla dom symtom hon räknade upp har jag också! Äckligt trött hela hela tiden (har ju tänkt att det beror på att man inte får sova hela nätter), inte går ner i vikt som man bör efter graviditet. Hon har också varit ute och gått en massa och säger att hon, precis som jag testar sån där ersättningsdricka. Jag drack ju sån där typ Nutrilett, fast inte just det märket, dom har ju inte vaniljsmak :D Men som sagt, det hjälper ju inte ett skit. Sen värst av allt är väl att jag inte är mej själv som person längre.... jag är så lättretlig och blir så grinig. Usch, det är så trist och det går alltid ut över Tobbe. Tänk vad han är underbar som orkar med mej!

Men iaf, nu har jag ringt och bett om en tid hos läkaren för å kolla upp det iaf. Satt uppe inatt och läste lite på nätet om olika former av rubbningar, bla giftstruma. Det får man ju verkligen hoppas att det inte är. På sätt och vis hoppas man ju att det inte ska vara nåt fel på en alls, men samtidigt skulle det ju vara skönt att få en förklaring till dom här dumheterna man dras med.....

Nåja, det är inte än på ett tag. Får se om jag kommer iväg till jobbet senare idag för å diffa lite grann, kan ju vara bra att få det gjort.  Måste förbi nån affär också, Mion har varit så hård i magen ett par dagar nu, dax att införskaffa lite Katrinplomminpuré.....


Nu börjar jag kunna sitta själv och leka lite grann.....ibland!

* * *

RSS 2.0